BILIĆ: Zvezda kao Spartak, a Partizan je CSKA

Bivši hrvatski selektor, a sada trener Lokomotive, poredio je klubove nekadašnje velike četvorke sa najjačim klubovima u Rusiji

  • 1

Bivši selektor Hrvatske, a sada trener moskovske Lokomotive, Slaven Bilić u intrevjuu za  zagrebačku TV Novu uporedio je klubove u Rusiji sa klubovima bivše SFRJ.

Bilić je istakao da je moskovski Spartak najveći klub u Rusiji kao Crvena zvezda, a da je Partizan vojni klub kao CSKA.

 To je vrlo teško preneti na hrvatsku varijantu, ali stariji će razumeti. Zvezda je Spartak, a Spartak je klub koji ima najviše navijača iako oni nisu bili prvaci nekih desetak godina ili više.

- Dakle, Spartak ima najviše navijača, i to je najveći klub u sadašnjoj Ruskoj Federaciji. Ako ćemo gledati veliku četvorku, Partizan je CSKA, to je očigledno.

- CSKA je vojni klub, Partizan isto. Hajduk je Zanit, dakle neka borba Dalmacije, jedan klub, jedan grad, svi žive za njega. Dinamo bi mogao biti Dinamo, barem po imenu.

- Mada je Dinamo vezan za policiju, to je klub koji je bio veliki u bivšem Sovjetskom Savezu. A mi smo Željo i po imenu i po ostalim stvarima. Kao Leverkuzen, mi nismo Bajern, a nismo ni Dortmund - rekao je Bilić.

Inače, njegova Lokomotiva ne briljira ove sezone pošto se posle 14 kola nalazi na 8. poziciji na tabeli sa 21 bodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA