DEMARKUS NELSON ZA TELEGRAF: Ne plašim se navijača Partizana

- Znam da je rivalitet ogroman. Zemlja je podeljena na dva dela, na crno i crveno-bele i mogu samo da zamislim kakvo će okruženje biti u dvorani - rekao je Nelson

  • 0

Očajan start ABA lige, četiri izgubljene utakmice u sedam kola, košarkašima Crvene zvezde ne daje previše prostora za nove kikseve. Loša odbrana kumovala je bar u tri poraza. Međutim, ova konstatacija ne odnosi se na američkog beka Demarkusa Nelsona, koji je, posle prikazanog, jedan od najboljih defanzivaca u timu Vlade Vukoičića.

Verujemo da ste već dovoljno čuli o ovoj utakmici, o istoriji, tradiciji, veličini...

- Znam da je rivalitet ogroman. Zemlja je podeljena na dva dela, na crno i crveno-bele i mogu samo da zamislim kakvo će okruženje biti u dvorani - rekao je Nelson za Telegraf.

Za vas sigurno neće biti domaćinsko...

- Nema veze. Iako sam čuo koliko je važno pobediti, smatram da će biti zabavno igrati. Takav ambijent je dobar i za zemlju i za košarku.

Deluje da ipak ne znate šta vas čeka u "Pioniru"?

- Ne bojim se ako na to ciljate. Čuo sam razne priče o ludostima navijača, pa i o tučama. Opet, ja dolazim sa Univerziteta Djuk, a tamo je najbolja publika u Americi. Navikao sam na buku i znam da se isključim.

Kako?

- Jednostavno. Samo igram. Mislim na utakmicu koja je uvek ista, bez obzira na dešavanja van parketa. Na Djuku je, takođe, bilo svega i svačega, ali bez tuča. Neka navijači Partizana rade svoj posao, ja ću probati moj da uradim najbolje. Sve u svemu, nadam se dobroj utakmici i zaista s nestrpljenjem očekujem da počne.

Orlean i ubedljiva pobeda u 1. kolu Evrokupa stavljena je u fioku, a od srede se razmišlja o Partizanu. Večiti rival je već 11 godina šampion Srbije. Koliko vam ova činjenica predstavlja otežavajuću okolnost?

- Meni ne, ali verujem da je pobeda u derbiju momcima jedna od najvrednijih u sezoni. Odbrana je kluč i iz nje sve polazi. Nema mnogo filozofije... Ko brže bude uspostavio sistem imaće veće šanse za konačni trijumf - rekao je Nelson.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA