ĐURIČIĆ: Kad smo izgubili od Partizana sa 5:1, cela generacija Zvezde proglašena je netalentovanom

Reprezentativac Srbije otkrio medijima kako je poraz od večitog rivala odredio sudbinu cele generacije podmlatka Crvene zvezde

  • 1

Reprezentativac Srbije i prvotimac Herenvena Filip Đuričić za engleske medije otkrio je kako je poraz od večitog rivala Partizana u mlađim kategorijama uticao na sudbinu cele generacije podmlatka "crveno-belih".

- U Zvezdu sam došao 2004. godine i prve godine sam igrao, ali posle poraza od Partizana od 5:1, cela generacija proglašena je netalentovanom, mada je tu bilo odličnih igrača poput Kovačevića, Čaušića, Ćosića, Stojkovića - seća se Đuričić.

Kratko, mladi fudbaler bio je u grčkom Olimpijakosu, da bi se zbog problema sa papirima vratio u Srbiju.

- Imao sam poziv da nastavim da treniram sa Zvezdom, ali moj otac odlučio je da je za mene najbolje da odem u Radnički iz Obrenovca.

U Obrenovcu Đuričić je počeo da gradi reputaciju talentovanog mladog fudbalera, počela su čak poređenja sa Brazilcem Kakom. Đuričić je pozvan na probu u Mančester junajted sa 17 godina, ali zbog problema sa radnom dozvolom nije mogao da ostane.

Usledio je transfer u Herenven 2009, gde u prvo vreme nije mnogo igrao, da bi tokom 2011/12 "procvetao". Novi trener, legendarni golgeter, Marko van Basten postavio je Đuričića u špic.

- Pod Van Bastenom igramo napadački fudbal i to je jedan od razloga zašto sam ostao u Herenvenu i ove sezone. Pomogao mi je da se uklopim i budem dobar sa svima - rakao je Đuričić, za kojeg je zainteresovan Liverpul, mada on preferira španski fudbal.

- Sada sam fokusiran samo na Herenven. Imam dogovor sa trenerom i upravom da se završi sezona, a onda ću da razmišljam o budućnosti. Imam jasan cilj, a to je Španija. Za moj stil igre to je najbolja sredina. Imam ugovor do 2014, a mislim da je naredno leto pravi trenutak za odlazak u novi klub - ocenio je Đuričić.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • molim lepo

    14. novembar 2012 | 09:37

    pa kad jeste! ko moze da izgubi 5:1 i da bude talentovan u isto vreme?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA