BEZ KAMARE I ZABIJE NA ZVEZDU! Vermez spremio trojicu penaldžija!

- Ovo je Beograd, Srbija, derbi... Ovde remi ne važi - rekao Vladimir Vermezović uoči sutrašnjeg 143. "večitog derbija"

  • 0

Na konferenciji uoči 143. "večitog derbija" sa Crvenom zvezdom (subota, 19 sati) trener Partizana Vladimir Vermezović otkrio je da u kombinaciji za meč nisu "problematični" Medo Kamara i Mohamed Zabija.

- Tako je kako je - zagonetno je rekao Vermezović na stadionu Partizana, ali je jasno kao dan da je "hlađenje" došlo kao posledica ponašanja "crno-belih" stranaca.

Trenera srpskog šampiona ne brine što još nema pobedu u derbiju (0-3-2), a nagoveštava ko bi mogao da mu pomogne u prvom slavlju protiv komšija.

- Saša Ilić je naša prevaga na derbiju - istakao je Vermez.

Partizan nema problema sa ostalim igračima. Strategija za igru na "Marakani" je spremna i, kako sam kaže, to što je sa kompletnom ekipom imao samo jedan trening (danas pre podne) zbog prijateljskih mečeva reprezentacija, ne sprečava ga da bude optimista po pitanju prve pobede kao trenera u Ljutici Bogdana.

- Radimo mesecima zajedno, ako će ova tri dana nešto da promene, onda nešto opasno ne valja.

S obzirom na to da Partizan u ovaj derbi ulazi posle tri vezana neuspeha u duel sa komšijama, jasna je želja stratega "crno-belih".

- Ne mogu da kažem kako ćemo igrati, ali se nadam da ćemo nastaviti niz mojih prethodnika pre ove serije (pre Avrama Granta, prim. aut.).

- Vreme je za slatku osvetu.

"Crno-beli", prema rečima svog vođe, izuzetno su fizički pripremljeni i nešto brži u odnosu na Crvenu zvezdu. Vermezović kaže da je Zvezda Partizanu kao Inter.

- Crvena zvezda nam je sutra kao Inter, a ako moji mladi igrači sad ne pokažu šta znaju i šta su naučili iz evropskih mečeva i utakmica reprezentacija, onda ne znam kad će.

Pobeda sutra uveče, prema rečima Vermezovića, može da reši samo osvajača jesenje titule.

- Mi imamo teških gostovanja tokom proleća, ima ih i Zvezda. Ovaj meč može da bude ključan samo zbog titule na polusezoni.

Opcija zvana nerešen rezultat ne postoji kod "crno-belih".

- Ovo je Beograd, Srbija, "večiti derbi", ovde remi ne važi. Ako ne pobedite u derbiju, kao da niste ni bili.

Partizan čeka penal u "večitom derbiju" od 1995. godine. Vermez je spreman za najstrožu kaznu.

- Znamo ko izvodi penal. Kod nas se zna za sve ko šta radi. Imamo trojicu koji su spremni za penale - rekao je Vermezović.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA