ŠUKER: Packe za Štimca, moramo da poštujemo Srbiju

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je da je selektor reprezentacije Igor Štimac zaslužio "packe" zbog najave da bi generali Ante Gotovina i Mladen Markač mogli da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom

  • 0

Mnogo se prašine podiglo oko presude Haškog tribunala da hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač budu oslobođeni optužbi. A ta prašina se rasplamsla i u sportu, kada je, navodno, selektor Hrvatske fudbalske reprezentacije pozvao generale da izvedu početni udarac na kvalifikacionom meču sa Srbijom 22. marta 2013. godine u Zagrebu. Kako je i Fudbaski savez Srbije reagovao, tako je ragovao i predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker .

- Govor generala Gotovine i Markača bio je najbolji, kratak i jasan, gledajmo u budućnost. Neko se malo zaigrao, pa će biti malo packi. Nadam se da su i generali navijači i da mogu da dođu na stadion. Ne treba da se gleda ko će da izvede početni udarac, već kako da se ode na SP u Brazil i kako osvojiti tri boda - rekao je Šuker gostujući na hrvatskoj televiziji Z1.

On je pozvao na smirivanje strasti i izdizanje iznad prošlosti.

- Moramo da pazimo, ta utakmica je nešto iznad svega. Tražili smo pre nekoliko meseci da se tenzije smire i tako moramo i da se ponašamo. Moramo da pokažemo respekt prema Srbiji. Moramo da pokažemo da smo civilizovana država, da ulazimo u Evropsku uniju. Hajde da se izdignemo iz okova prošlosti - dodao je Šuker.

Gotovina i Markač u petak su oslobođeni presudom Haškog tribunala, a Hrvatski fudbalski savez uputio im je javni poziv da budu specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u martu, što je izazvalo žestoka reagovanja u Srbiji.

Utakmica kvalifikacija za SP u Brazilu između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na zagrebačkom "Maksimiru".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA