ČELSI NAŠAO REŠENJE: Rafa Benitez novi trener!

Nije prošlo ni 24 časa otkako je Italijan Roberto di Mateo dobio otkaz, a u Čelsiju su se već snašli za novog trenera. Ne baš omiljeni među navijačima "plavaca", Rafa Benitez će voditi londonski klub do kraja sezone... A možda i duže.

  • 1

Rafa Benitez je novi trener Čelsija!

Igrači sa Stamford nisu stigli ni da "oplaču" sada već bivšeg trenera Roberta di Matea, koji je jutros napustio klub, a već su dobili novog čoveka koji će im komandovati sa klupe.

Čelsi ima male šanse da se plasira u sledeću fazu Lige šampiona pa se pretpostavlja da će uslov Romana Abramoviča biti osvajanje Premijer lige.

- Vlasnik i Bord Čelsija veruju da će Benitez, trener sa velikim iskustvom u vrhunskom fudbalu, odmah doneti promene i pomoći u ostvarivanju ciljeva kluba - navodi se u saopštenju Čelsija o imenovanju 52-godišnjeg stručnjaka.

"Šuškalo" se ceo dan da bi upravo Benitez trebalo da bude novi trener Čelsija, jer je sa seminara u Abu Dabiju hitno odleteo za London.

- Dugo nisam radio jer mi je ambicija da se borim za trofeje. Pošto takvih klubova nema mnogo, morao sam da čekam. Čelsi svakako spada u tu kategoriju - poručio je Benitez.

Benitez će za "plavce" imati vatreno krštenje za vikend, kada će voditi prvi put ekipu i to u derbiju protiv Mančester sitija.

Navijači londonskog kluba, španskog stručnjaka i dalje gledaju kao da je "persona non grata" zbog velikog rivaliteta koji je bio između njihove ekipe i Liverpula, koji je tada vodio. Navijači smatraju da Benitez nije najsrećnije rešenje jer vodeći Liverpul nije bio „ni blizu titule šampiona Premijer lige“.

Španski stručnjak će opet sarađivati sa napadačem Fernandom Toresom koji mu je bio najbolji strelac u Liverpulu, i možda je upravo španski stručnjak taj koji će u potpunosti probuditi "El ninja".

Benitez je sa Liverpulom još osvojio i Ligu šampiona kao i FA Kup, dok je pre toga sa Valensijom bio dva puta prvak Španije, a uspeo je da osvoji i jedan Kup UEFA sa ekipom sa "Mestalje".

Bez angažmana je od 23. decembra 2010, kada ga je zbog loših rezultata Masimo Morati otpustio iz Intera.

(D.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. novembar 2012 | 22:58

    Sa Chelsea provodim bar 5-6 dana mesecno, di Mateo je jako fin ali sam srećan što ću konačno stisnuti ruku nekadasnjem treneru kluba za koji navijam - Liverpool.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA