DŽAJINIM STOPAMA: Pomilovanja za Cvetkovića, Marinkovića i Stojića

Predsednik Tomislav Nikolić prihvatio predlog Ministarsva pravde za aboliciju Vladimira Cvetkovića, Miše Marinkovića i Ranka Stojića i čeka se samo potpis

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prihvatiće predlog Ministarstva pravde da posle Dragana Džajića abolira i ostale optužene u tom sudskom predmetu: Vladimira Cvetkovića, Mišu Marinkovića i Ranka Stojića.

- Ministarstvo pravde uputilo je predlog predsedniku Nikoliću da od krivičnog gonjenja oslobodi Cvetkovića, Marinkovića i Stojića. Predsednik je taj predlog usvojio, a ostalo je još samo i da ga formalno potpiše - izjavio je neimenovani izvor iz predsedništva za "Kurir".

Pre nekoliko dana predsednik Nikolić abolirao je Dragana Džajića, koji je sa Cvetkovićem, Marinkovićem i Stojićem bio optužen za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje četiri Zvezdina fudbalera. Prema tvrdnjama tužilaštva, oni su od tih transfera protivzakonito prisvojili više od sedam miliona evra. Pored toga što će se protiv ove četvorice obustaviti krivično gonjenje, obustaviće se i postupak koji se vodi po zahtevu tužilaštva za privremeno oduzimanje imovine.

Odluka o aboliciji trebalo bi da bude objavljena u prvom sledećem broju "Službenog glasnika", čime će biti obustavljen postupak protiv optuženih pred Višim sudom u Beogradu.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci, dok je istraga protiv Stojića započeta kasnije. Zvezdini čelnici iza rešetaka našli su se zbog sumnje da su zloupotrebili svoje položaje prilikom prodaje fudbalera Gorana Drulića u Španiju i da su od tog transfera prisvojili 5,1 milion evra. U međuvremenu, tužilaštvo je istragu proširilo na još tri sporna transfera, Zorana Njeguša, Ivana Dudića i Perice Ognjenovića, ali i Nemanju Vidića, od koga je kasnije odustalo zbog nedostatka dokaza.

Do pre desetak dana, kad je održan poslednji glavni pretres, saslušano je 19 svedoka i niko od njih nije teretio nijednog optuženog. Poslednji je saslušan Goran Drulić koji je tvrdio da mu novac ne duguje Džajić, koga neizmerno poštuje, već Crvena zvezda, zbog čega je protiv ovog kluba pokrenuo postupak.

(Telegraf.rs / Izvor: "Večernje novosti", "Kurir")

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • surovi

    22. novembar 2012 | 10:14

    tuzno je biti dzajiceva keva sto svakog dana kraj ekrana zeva i kaze sine najveca je tuga kad te j..u grobari sa juga

  • no comment

    23. novembar 2012 | 07:11

    interesantan komentar od adjutanta...?

  • surovi

    22. novembar 2012 | 17:55

    toliko o tome da vas derbi nismo pustili tole l....e

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA