KATARINA KRPEŽ: Volela bih da budemo srebrne, kao muškarci prošle godine

Srpska rukometašica Katarina Krpež izjavila je da očekuje veliku podršku navijača na Evropskom prvenstvu i da se nada sličnom scenariju kao prošle godine kada su muškarci na domaćem terenu osvojili srebrnu medalju

  • 0

Evropsko prvenstvo za rukometašice igra se ove godine u Srbiji od 4. do 16. decembra. Naša reprezentacija će mečeve prve faze igrati u beogradskoj dvorani "Pionir", u A grupi sa Norveškom, Ukrajinom i Češkom.

- Volela bih da bude kao kod muškaraca. Svakom sportisti to puno znači. Kada igraš pred punom halom, pogotovo svojih navijača, srce hoće da eksplodira. Ne bih volela da bude više tuđih navijača nego naših. Puno prijatelja pita za ulaznice, doći će ljudi koji nas vole i poštuju, kako nas, tako državni tim - rekla je srpska rukometašica Katarina Krpež.

Srpske rukometašice imaju skor 0-9 na poslednja tri velika takmičenja i nestrpljivo očekuju prvu pobedu.

- Činjenica je da nemamo pobedu, ali je realnost i da sve igramo u dobrim klubovima i da smo na pripreme došle u dobroj formi. Nećemo potceniti Ukrajinu i Češku, ali se podrazumeva da dobijemo te utakmice. Ako krene loše i počnemo da gubimo, ne smemo da padamo i odustanemo od borbe - poručila je Krpež.

Desno krilo ljubljanskog Krima dodala je da iz dana u dan raste pritisak jer je ostalo još samo sedam dana do početka šampionata.

Loše vesti za selektora Sašu Boškovića donela je povreda pivotmena Marije Lojpur na zagevanju meča sa omladincima Partizana, ali svi u nacionalnom timu se nadaju da će iskusna rukometašica za nekoliko dana biti u trenažnom procesu.

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene biće održano od 4. do 16. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA