Luiz Adrijano pauzira jednu utakmicu

Na utakmici u Danskoj prošle nedelje, nakon što su domaći fudbaleri izbacili loptu posle povrede jednog ukrajinskog igrača, Vilijan im je vratio loptu, ali je Adrijano prekinuo njegovo dodavanje, zaobišao iznenađenog golmana i ubacio loptu u mrežu

  • 0

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je napadača Šahtjora iz Donjecka Luiza Adrijana jednom utakmicom neigranja zbog nesportski postignutog gola na utakmici Lige šampiona protiv danskog Nordsijlanda.

Adrijano je u pobedi Šahtjora (5:2) bio trostruki strelac, ali je prvi pogodak postigao suprotno pravilima fer-pleja. Na utakmici u Danskoj prošle nedelje, nakon što su domaći fudbaleri izbacili loptu posle povrede jednog ukrajinskog igrača, Vilijan im je vratio loptu, ali je Adrijano prekinuo njegovo dodavanje, zaobišao iznenađenog golmana i ubacio loptu u mrežu.

Sudija je priznao pogodak, a igrači Nordsjilanda žestoko su reagovali na nesportski potez brazilskog napadača. Trener Šahtjora Mirčea Lučesku pokušao je kasnije da opravda svog fudbalera tvrdnjom da je reagovao instinktivno, a kapiten Darijo Srna protumačio je da je njegov saigrač nesvesno dospeo u centar pažnje.

Šahtjor je u veoma teškoj E grupi Lige šampiona već obezbedio plasman u osminu finala, a Adrijano će zbog kazne UEFA propustiti meč poslednjeg kola, 5. decembra, u Donjecku, kada njegov klub dočekuje torinski Juventus.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA