NBA: Šok za Majami, šampion pao u Vašingtonu! (VIDEO)

Uprkos dobrim partijama Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda i Krisa Boša, košarkaši Vašingtona našli način da iznenade Majami i ostvare tek drugu pobedu u sezoni

  • 0

Košarkaši Vašington vizardsa ostvarili su tek drugu pobedu u sezoni i to protiv aktuelnih šampiona Majami hita - 105:101. Da sve bude čudnije, "velika trojka" Majamija odigrala je uglavnom na visini zadatka, ali, po mnogima, najslabiji tim NBA lige našao je način da ih pobedi. Ovo je treća uzastopna pobeda Vašingtona u međusobnim duelima, pa se čini da nikako "ne leže" Lebronu Džejmsu i drugovima.

Upravo je Džejms u poslednjem minutu promašio dva pokušaja trojke, što je njegovu ekipu na kraju koštalo poraza. Kod rezultata 100:99 za Vašington, 18 sekundi pre kraja desio se prvi od dva promašaja, a onda je Džordan Kraford sa linije slobodnih bacanja povisio na 102:99. Džejms je zatim pogodio šut za dva poena, da bi Kraford ponovo bio precizan iz bacanja za 104:101 nepunih sedam sekundi pre kraja.

Džejmsov pokušaj trojke za produžetak nije bio precizan, Nene je uhvatio loptu i, pošto je odmah fauliran, iskoristio je jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 105:101.

U ekipi Vašingtona rezervista Džordan Kraford bio je najefikasniji sa 22 koša, takođe igrač sa klupe, Kevin Serafin zabeležio je 16 poena uz deset skokova. Nastavio se trend Vizardsa ove sezone da klupa postigne više poena od startne petorke, u ovom meču odnos je bio 64:41.

Za Majami Lebron Džejms ostvario je tripl-dabl, 26 poena, 13 skokova i 11 asistencija, Dvejn Vejd postigao je 24 poena, a Kris Boš 20 (šut iz igre 8-11, od čega trojke 1-2) uz 12 skokova i četiri asistencije.

Minesota je lako savladala Filadelfiju sa 105:88 u gostima, stavivši svima od početka na znanje ko je gazda na terenu (34:21 u prvoj četvrtini). Čak sedam igrača Timbervilvsa postiglo je dvocifren broj poena, a najviše Aleksej Šved - 17. Prva zvezda tima Kevin Lav šutirao je očajno iz igre, 2-10, i završio je meč sa svega šest poena, ali i deset uhvaćenih lopti i pet asistencija. Nikola Peković takođe nije blistao sa šest poena i pet skokova, ali sve to nije bilo bitno jer je ekipa šitirala 53,2 odsto iz igre, od čega trojke 13-25.

Košarkaši Hjustona napravili su veliki preokret u poslednjoj četvrtini prestigavši minus od 13 poena i na kraju su savladali Lejkerse sa 107:105. Prvo vođstvo domaćina na meču desilo se tek dva i po minuta pre kraja kada su trojkom Tonija Daglasa poveli sa 100:99. U završnici Kobe Brajant propustio je priliku da bude junak pobede gostiju, iako je pogodio trojku kojom je smanjio prednost domaćina na jedan poen, 106:105, 13 sekundi pre kraja.

Brajant je odmah faulirao Daglasa koji je iskoristio jedno slobodno bacanje za, ispostavilo se, konačnih 107:105, Brajant je zatim promašio trojku, a zatim i Meta Vorld Pis šut iz blizine koji bi izvukao produžetak.

U redovima domaćina klupa je iznela teret pobede sa ukupno 59 poena. Toni Daglas zabeležio je 22, Greg Smit 21, Karlos Delfino 15. Džejms Harden postigao je 15 poena uz deset skokova i šest asistencija, ali katastrofalno je šutirao iz igre pogodivši samo tri od 19 pokušaja. Džeremi Lin bio je još gori i završio je meč sa svega četiri poena. Hjuston je predvodio sa klupe pomoćni trener Kelvin Sampson zbog porodične tragedije glavnog trenera Kevina Makhejla kom je umrla ćerka.

U redovima Lejkersa, za koje nije nastupio Pau Gasol, daleko najefikasniji sa 39 koševa bio je Kobe Brajant, Dvajt Hauard dodao je 16, uz 12 skokova i četiri blokade, Entoan Džejmison 15. Stiv Neš i dalje odsustvuje zbog povrede.

Oklahoma siti ostvario je šestu pobedu zaredom, ovog puta na teškom gostovanju u Bruklinu sa 117:111. Gosti su dominirali u prvom poluvremenu, tokom treće četvrtine imali vođstvo (73:57), koje umalo nisu prokockali. Bruklin je tada zaigrao mnogo bolje, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Kevin Durant sa 32 poena i Rasel Vestbruk sa 25 predvodili su goste, dok je DeronVilijams sa 33 poena i sedam asistencija bio najbolji igrač Netsa. Glavna podrška Vilijamsu bio je Andrej Blač sa 19 poena i 11 skokova, Džo Džonson postigao je 17 poena.

Memfis je tek u produžetku savladao Feniks sa 108:98 i ponovo ima najbolji bilans u NBA, 13-3. Gosti su tokom meča imali najveću prednost od 16 poena, ali slabo su odigrali završnicu, promašivši šut za pobedu u poslednjoj sekundi regularnog toka. U produžetku postojao je samo domaći tim, koji je dodatni period dobio sa ubedljivih 14:4.

Zek Rendolf odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri sa 38 poena i 22 skoka, rezervista Kvinsi Poindekster postigao je 16, Mark Gasol i Rudi Gej po 14. Gej je izvukao produžetak pogotkom sa distance, nepunih 16 sekundi pre kraja.

Goran Dragić bio je najefikasniji u Feniksu sa 19 poena i sedam asistencija, Luis Skola zabeležio je 16 poena i osam skokova.

Indijana je slavila u Čikagu sa rezultatom 80:76, predvođena iznenađujuće dobrim Polom Džordžom, koji je postigao 34 koša i uhvatio devet lopti u meču u kojem su, prema očekivanju, dominirale odbrane. Od Džordžovih saigrača Dejvid Vest i Roj Hibert postigli su po deset poena, svi ostali imali su jednocifren učinak.

Za oslabljeni Čikago, kojem osim prve zvezde Derika Rouza nedostaje i Ričard Hamilton, koji se povredio u prethodnom meču, najbolje su odigrali Luol Deng (17 poena , sedam skokova), Karlos Buzer (14 poena, deset skokova) i rezervista Nejt Robinson (19 poena). Vladimir Radmanović nije ulazio u igru.

REZULTATI:

Filadelfija-Minesota 88:105

Vašington-Majami 105:101

Bruklin - Oklahoma siti 111:117

Hjuston  - L. A. lejkers 107:105

Memfis-Feniks 108:98 (94:94)

Čikago-Indijana 76:80

(Telegraf.rs / Foto: AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA