BUNDESLIGA: Bajern već šampion, "švabe" i "vukovi" pojeli Šalke i Dortmund (VIDEO)

Već posle 16 odigranih kola u Bundesligi, može se možda reći da je titula odlučena. Između prvoplasiranog Bajerna i najvećeg rivala u trci za šampiona Borusije Dortmund razlika 14 bodova, a sve to zbog lagane pobede Bajerna u Augsburgu (2:0) i kiksa Borusije na "Vestfalenu", gde su izgubili od Volfsburga (3:2). I treći pretendent Šalke izgubio je u Štutgartu (3:1)

  • 0

Strahovalo se da bi interesovanje za srpsku Jelen Superligu moglo da opadne kada bi Partizan pobedio Crvenu Zvezdu u derbiju i odlepio se na 11 bodova, što bi značilo da je šampionska trka završena. Tako nešto se događa i u Bundesligi. Bajern pred sobom melje sve redom, dok konkurenti za titulu malo-malo pa negde kaksnu.

"Bavarci" posle 16. odigranog kola imaju 11 bodova prednosti nad drugoplasiranim Leverkuzenom, dok nad dvostrukim uzastopnim šampionom Borusijom iz Dortmunda imaju prednost od čak 14 bodova.

Bajern je lagano odneo pobedu sa gostogvanja fenjerašu Augsburgu (2:0). U prvom poluvremenu domaće je načeo Tomas Miler golom iz penala pet minuta pre poslednjeg zvižduka u prvih 45 minuta. U drugom poluvremenu, u 61. minutu, u igru je ušao Mario Gomez i posle samo dva minuta provedena na terenu postigao i drugi pogodak za svoj tim, što je odlučilo pobednika već pola sata pre kraja.

Pretendenti na titulu Šalke i Borusija iz Dortmunda poraženi su i u ovom kolu i Bajernu daju sve više i više prostora da pobegne.

Dortmund je uspeo da prođe u nokaut fazu u Ligi šampiona, ali nikako da veže malo dužu seriju pobeda u Bundesligi. Posle sedam mečeva bez poraza u Bundesligi i isto toliko utakmica bez neuspeha protiv današnjeg protivnika, ceo plen sa "Vestfalena" odneo je Volfsburg (3:2).

Na meču su viđena dva penala, po jedan na obe strane, pregršt prilika, a golmani su bili na mukama gotovo svakog minuta. Borusija je brzo povela, već posle šest minuta, ali je sve krenulo naopako po "milionere" u 35. minutu, kada je Šmelcer dobio crveni karton i "napravio nepostojeći" penal, jer je odbranio sa oba kolena jedan šut, ali je procenjeno da je to uradio rukom, koji je Dijego lako realizovao. Posle samo nekoliko minuta, a četiri pre kraja prvog poluvremena, Brazilac je postigao još jedan pogodak i doveo svoju ekipu čak u vođstvo.

Borusija se nije predavala, pa je i onda dobila penal u drugom poluvremenu. Najstrožu kaznu realizovao je Jakub Blaščikovski u 61. minutu, i tada je bilo jasno da će do kraja prštati na sve strane, ali i da Dortmund ima možda šanse za pobedu. Ipak, sve nade domaćih raspršio je Bas Dost, koji je na perfektnu asistenciju maestralnog Dijega postigao još jedan pogodak za goste i za njihovo drugo vođstvo na meču, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Drugi Bajernov "rival" u borbi za titulu Šalke glatko je poražen u Štutgartu (3:1), a sva tri pogodka za "švabe" postigao je bosanski reprezentativac Vedad Ibišević. Zdravko Kuzmanović, za kog se spekuliše da bi mogao da napusti Štutgart, odigrao je ceo meč.

U poslednjem meču dana Ajntraht iz Frankfurta, najveće iznenađenje prvenstva, posle serije slabih rezultata i tri meča bez pobede, deklasirao je na svom terenu Verder iz Bremena (4:1). Zanimljivo je da je prvo poluvreme završeno bez golova a da su u razmaku od 47. do 63. minuta viđena čak četiri gola. Poslednji gol za domaće postigao je Inui u poslednjem minutu.

BUNDESLIGA 16. kolo:

petak:

Hamburg – Hofenhajm 2:0

( Rundev 28, 74. )

subota:

Augzburg – Bajern Minhen 0:2

( Miler 40(pen), Gomez 63. )

Frajburg – Grojter Firt 1:0

( Kaliguri 15. )

Nirnberg – Fortuna 2:0

( Polter 27, Filner 90. )

Štutgart – Šalke 3:1

( Ibišević 2, 38(pen), 61. - Marika 12. )

Borusija (D) – Volfsburg 2:3

( Rojs 6, Blaščikovski 61(pen). - Dijego 36(pen), 41., Dost 73. )

Ajntraht – Bremen 4:1

( Mejer 47, Švegler 62, Ajgner 63, Inui 90. - Petersen 54. )

nedelja:

Borusija (M) – Majnc

Hanover – Bajer Leverkuzen

TABELA: Bajer 41, Leverkuzen 30 (-1), Ajntraht F. 27, Dortmund 27, Šalke 25, Štutgart 25, Hamburg 24...

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA