PLATINI PROTIV "OKA SOKOLOVOG": Ne isplati se uvoditi video-tehnologiju u fudbal!

Predsednik UEFA i dalje se zalaže za dodatne sudije iza golova, iako se to pokazalo kao nepouzdano rešenje na letošnjem EP kada nije priznat čist gol Ukrajine na utakmici protiv Engleske

  • 0

Predsednik UEFA Mišel Platini ponovio je svoje protivljenje uvođenju gol-tehnologije na fudbalskim mečevima.

- Da bi instalirali gol-tehnologiju na našim takmičenjima potrebno je izdvojiti 50 miliona evra za pet godina. Radije bih taj novac iskoristio za razvoj fudbala nego za tehnologiju zbog dva ili tri gola godišnje - rekao je Platini na sastanku u Kuala Lumpuru.

Zagovornik uvođenja video-tehnologije, koja se prvi put primenjuje na svetskom klupskom prvenstvu sveta u Japanu, jeste Svetska fudbalska federacija (FIFA) na čelu sa predsednikom Jozefom Blaterom.

Nesuglasice oko nepriznatih golova Platini i Blater moći će da reše na sastanku izvršnog odbora FIFA u petak.

- Mi se zalažemo za uvođenje dodatnog sudije koji bi stajao blizu gola i mogao da vidi da li je lopta prešla liniju - dodao je Platini, iako je to rešenje kompromitovano na Evropskom prvenstvu 2012. kada Ukrajincima nije priznat čist gol u meču protiv Engleza.

Tehnologija za koju se zalaže FIFA je "Oko sokolovo", koja se već uveliko upotrebljava u tenisu i kriketu, ili "Goal Ref", sa specijalnim magnetnim senzorima. FIFA će posle takmičenja u Japanu odlučiti koji će od ova dva video-sistema izabrati za Kup konfederacija u Brazilu 2013, a potom i za Mundijal 2014.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA