EP RUKOMET: Norvežanke ne posustaju, Nemice pobedile Crnu Goru

Pobedom nad Švedskom 28:25 (12.14), ženska rukometna reprezentacija Norveške osigurala je prolaz u polufinale. Francuskije savladale Čehinje, a u Novom Sadu Nemice priredile iznenađenje, savladavši Crnu Goru 27:20 (14:9). Španija i Rusija odigrale nerešeno

  • 0

Rukometašice Norveške, aktuelne svetske, evropske i olimpijske šampionke, obezbedile su plasman u polufinale Prvenstva Evrope, pošto su večeras u Beogradu, u 2. kolu E četvrtfinalne grupe, savladale selekciju Švedske sa 28:25 (12.14).

Norveška je nedostižna na čelu grupe s maksimalnih osam bodova, dok je Švedska kolo pre kraja sa tri boda otpala iz borbi za polufinale.

Ranije danas Francuska je pobedila Češku sa 24:22 (14:10), a Srbija je pobedila Dansku rezultatom 29:26.

U F četvrtfinalnoj grupi u Novom Sadu Nemačka je priredila iznenađenje, savladavši Crnu Goru sa 27:20 (14:9), ali ta pobeda Nemicama neće pomoći da se domognu polufinala, jer kolo pre kraja imaju samo tri boda. Crnogorke su i dalje prvoplasirane sa šest bodova.

Rukometašice Španije i Rusije odigrale su  nerešeno 25:25 (13 : 14) u prvoj utakmici 2. kola F četvrtfinalne grupe.

Podela bodova je najrealniji ishod utakmice u kojoj su Ruskinje u nekoliko navrata imale veliku rezultatsku prednost, ali su rukometašice Španije svaki put uspevale da se vrate u igru, a u finišu meča su imale i priliku da stignu do pobede.

Imala je "Crvena furija" na 90 sekundi pre kraja vođstvo od 25:24, ali su tada isključenje na dva minuta zaredom zaradile dve reprezentativke Španije, pa je Rusija izjednačila na 25:25.

Usledio je napad Španije sa dve igračice manje koji su Ruskinje uspele da odbrane, ali su u kontranapadu brzopleto izgubile loptu, što je Špankinjama omogućilo da organizuju još jedan napad i da šutiraju uz zvuk sirene, ali su bile neuspešne pa je meč završen nerešenim ishodom.

U poslednjem meču ove grupe, Mađarska je savladala Rumuniju rezultatom 25:19.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA