Doni: Ispao sam potpuni idiot

Bivši kapiten Atalante otvorio dušu u vezi sa svojom ulogom u nameštanju fudbalskih utakmica u Italiji

  • 0

Bivši kapiten italijanskog prvoligaša Atalante Kristijano Doni (38), koga je italijanska federacija proterala iz fudbala na tri godine zbog umešanosti u nameštanje utakmica, priznao je svoju krivicu i u otvorenom intervjuu „Gazeti delo Sport”. Odlični polušpic, koji je za „azure” igrao sedam puta pre desetak godina i postigao jedan gol, istakao je da nikada nije dobio ni paru za dogovaranje rezultata već da se uhvatio u kolo zbog ljubavi prema klubu.

– Ispao sam potpuni idiot. Nema opravdanja za to što sam učinio. Najviše me boli što sam osramotio svoju porodicu i razočarao navijače Atalante, koje molim da mi oproste i da ne zaborave moj doprinos klubu. Da li ću da ostanem da živim u Bergamu? To je moj grad. Biće teško, ali ostaću. Želeo bih da budem trener Atalante. Jasno mi je da to sada, iako sam završio karijeru, nije moguće, ali hoću da ostanem u svetu fudbala – rekao je Doni, koji je u Atalanti igrao od 1998. do 2003 (145 utakmica, 55 golova) i od 2006. do prošle godine (151, 48).

Klub iz Bergama se u pretprošloj sezoni kao pobednik druge lige izborio za povratak u najbolje društvo. Kada je otkriveno šta se radilo ispod žita, oduzeto mu je šest bodova, inače bio bio osmoplasirani u Seriji A (sada na 15. mestu).

– Rečeno mi je da smo utakmicu protiv Askolija u Seriji B namestili, ali je na terenu sve izgledalo normalno. Očekivao sam da će isto biti i protiv Pjačence, ali sam shvatio da je potpuno drugačije. Došlo je do toga da mi je golman Kasano pokazao gde da šutnem penal. Mislio sam da je moja uloga u svemu mala, ali se ispostavilo da postoji cela organizacija koja se uvukla u italijanski fudbal – izjavio je Doni, koji je čak bio lišen slobode pet dana.

(Telegraf.rs/G.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA