NORVEŽANKE PALE POSLE DRAME: Crnogorke nove šampionke Evrope!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore osvojila je Evropsko prvenstvo nakon što je u istorijskom finalu savladala Norvežanke posle četiri produžetka 34:31 (12:11, 24:24, 28:28). U Areni je bilo nekoliko hiljada crnogorskih navijača, koji su na kraju dva puta čuli nacionalnu himnu

  • 5

Pravo finale! Repriza olimpijske borbe za zlato, dva puta na kraju nerešeno, dve serije od po dva produžetka i na kraju veliko slavlje Crnogorki i nekoliko hiljada njihovih navijača, koji su okupirali Kombank arenu.

Crnogorke su pobedile u finalu Evropskog prvenstva reprezentaciju Norveške (12:11, 24:24, 28:28) i na kraju je bilo 34:31.

Izabranice Dragana Adžića su u prvih petnaestak minuta uglavnom bile u vođstvu, koje ipak nije prelazilo dva gola razlike. Norvežanke su došle u vođstvo tek na kraju prvog dela (9:8), ali na poluvreme ipak Crna Gora odlazi sa minimalnom prednošću - 12:11.

U drugom poluvremenu ista priča. Tvrda utakmica, nekoliko promena u vođstvu, mada su Crnogorke uglavnom držale rezultat pod svojom kontorolom. Najviše je u tome pomogla Sonja Barjaktarević sa svojih sjajnih 17 odbrana.

Crnogorke su 46 sekundi pre kraja fantastičnim pogotkom Kneževićeve iz velike daljine došle do vođstva, ali je Norveška izborila produžetke sedmim golom Alstadove, pa je baš kao i u meču za treće mesto u kome je Mađarska posle 70 minuta igre pobedila Srbiju - najavljena dodatna drama.

Crnogrke su u prvom i na početku drugog produžetka vodile sa čak tri razlike, ali je tada isključena njihova najbolja igračica Katarina Bulatović i Norvežanke su sebi uspele da obezbede još jedan dodatni period.

U finišu, Norveška je u poslednja dva minuta ostala bez isključene sjajne Lokeove, koja je pritom skrivila i sedmerac. Kaća Bulatović je to iskoristila da osmim golom donese prednost svojoj ekipi, a kada je njena prezimenjakinja Anđela iz kontre povisila na 33:31, postalo je jasno ko je novi prvak starog kontinenta.

Na kraju erupcija oduševljenja u srpskoj Areni koja bi se posle ovog finala mogla zvati i "Crnogorska arena" zbog broja gledalaca koji su došli iz susedne zemlje. U istom danu mogla se dva puta čuti "Oj svijetla majska zoro" u sred Beograda, prvi put na predstavljanju igračica, a zatim i nakon pobede.

Reprezentativke Norveške su u ovo finale ušle kao jedina neporažena ekipa na Evropskom prvenstvu.

Selekcija Crne Gore je tako olimpijskom srebru dodala i evropsko zlato i tako još jednom potvrdila da je jedna od najboljih reprezentacija na svetu.

Fenomenalna je u pobedničkoj ekipi bila Milena Knežević sa deset golova, dok je Katarina Bulatović postigla osam. Kod Norvežanki, Alštad je bila ubedljivo najefikasnija sa 11 golova.

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA