KAKVA ŠTETA! Rukometašice ostale bez bronze posle herojskog preokreta!

Srpske rukometašice nadoknadile minus od tri gola i 11 sekundi pre kraja izvukle produžetke, u kojima nisu imali snage da stignu do konačnog trijumfa, Mađarska - Srbija 41:38

  • 0

Rukometašice Srbije poražene su rezultatom 41:38, posle produžetaka, protiv Mađarske u borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Iako ostaje žal za propuštenim prilikama, prvo da se izbori finale, a potom da se osvoji medalja, četvrto mesto je lep uspeh ekipe kojoj pre šampionata nisu davane velike šanse za visok plasman.

Uvodni minuti meča doneli su brz tempo i dosta golova, posle 10 minuta bilo je već 6:6, a onda su srpske rukometašice uspele da iskoriste greške Mađarica steknu tri gola prednosti i povedu 9:6, posle čega je selektor Mađarske zatražio tajm aut.

Dogovor sa trenerom očito je koristio rivalkama srpskih rukometašica, ubrzo je bilo 10:10 pa je i Saša Bošković morao da zatraži pauzu da bi posavetovao svoje izabranice.

Nastavilo se izjednačeno, u 24. minutu bilo je 15:15, posle nekoliko preokreta. Mađarice potom stiču dva gola prednosti 17:15, a onda i tri - 19:16.

Na kraju poluvremena koje je obilovalo atraktivnim akcijama i pogotcima Mađarice su stekle dva gola prednosti, 21:19.

U nastavku odbrane su bile čvršće, prednost severnih suseda od dva-tri gola održavala se u prvih pet minuta, a onda Srbija smanjuje na minus jedan, pa golom Katarine Krpež stiže do izjednačenja 24:24. Mađarice su vodile, Srpkinje stizale do 26:26, a onda naše igračice ponovo padaju u minus od dva gola 26:28.

Mađarice dižu prednost na tri gola, 30:27, a onda je usledilo nekoliko dobrih odbrana Katarine Tomašević, što naša reprezentacija ne koristi na pravi način proćerdavši izgledne napade.

Andrea Lekić iz sedmerca ipak smanjuje na 30:29, pa zatim i Biljana Filipović na 31:30. Idealnu priliku za izjednačenje tada je propustila Krpež, a kazna je ubrzo stigla 32:30.

Srpiknje se nisu predavale, smanjuju na gol minusa, preko Slađane Pop-Lazić poravnavaju, Mađarska preko Radei ponovo dolazi u vođstvo, a zatim Svetlana Ognjenović izjednačuje na 33:33 11 sekundi pre kraja.

U produžecima naše su prvi put povele još od prvog poluvremena "bombom" Biljane Filipović 34:33, a prvi produžetak završavaju minimalnom prednošću 37:36. Radei, međutim, devetim golom brzo poravnava na 37:37, srpske rukometašice tada sasvim staju u napadu, što Mađarice koriste i serijom golova stižu do trijumfa 41:38.

Od 17 sati u finalnom meču Norveška i Crna Gora odlučiće ko je najbolji na Starom kontinentu.

(Telegraf.rs / foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA