FINCI "LUDACI": Fudbalski klub Deda Mrazovih "patuljaka" (VIDEO)

Finska liga nije jedna od najpopularnijih u Evropi i svetu, ali zasigurno imaju klub po kojem su jedinstveni, klub koji nikom nigde nije pao na pamet. FK Deda Mraz se takmiči u trećoj ligi Finske, a igrači u slobodno vreme čitaju pisma koja su deca poslala njihovom "predsedniku" kluba

  • 0

Finsku nikad nismo posmatrali kao veliku fudbalsku velesilu već kao zemlju jezera i "Nokije". Čuvena je i po oblasti koja nosi naziv Laponija i nalazi se na severu te zemlje. Upravo se za tu oblast veruje da je utočište najvećeg nosioca radosti i sreće na svetu, Deda Mraza. Zašto vam sve ovo govorimo? Pa zato što je Finska zemlja koja spaja upravo fudbal i velikog debeljuškastog čiku u crvenom odelu.

U ovoj nordijskoj zemlji postoji fudbalski klub pod nazivom Deda Mraz!

U ovo doba godine je na severu Evrope velika zima, ali "Dedini patuljci" uspevaju da nađu vremena i za fudbal, ali ne samo onaj rekreativni i na snegu, već pravi, profesionalni. FK Deda Mraz takmiči se u trećoj ligi i igra tek svoju 20. sezonu u Finskoj.

Dok im irvas čuva teren, oni trče, rade vežbe, treniraju fudbal i malo se bacakaju po snegu, a sve u duhu priprema za turnir koji su organizovali u znak predstojećih novogodišnjih praznika.

Ekipa broji 21 igrača od kojih je jedan iz Irana, a pomoćni trener je iz Maroka. U slobodno vreme neki od igrača vole da se posvete i radu u gradskoj pošti, u kojoj pomažu da se pisma mnogobrojne dece iz sveta koja su stigla na adresu Deda Mraza dopreme tamo gde im je i mesto.

Zapamtite ime ovog kluba (što i nije tako teško) jer, ko zna, možda ih za koju godinu vidimo i u Ligi šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA