VATERPOLO: Zvezdi protiv Radničkog pripao i veliki derbi i jesenja titula (10:8)

Vaterpolisti Crvene zvezde u najvećem derbiju srpskog vaterpola pobedili su kragujevački Radnički 10:8 ( 4:1, 1:2, 5:3, 0:2 ). Posle sedam kola, "crveno-beli" jedini neporaženi tim u srpskom šampionatu

  • 4

Najveći derbi srpskog vaterpola Crvena zvezda - Radnički Kragujevac! Dugo se u srpskom vaterpolu nisu videle tako jake dve ekipe, tako iskusne, sa toliko trofeja koje nose njihovi igrači, meč bez favorita. Ovakav derbi se nije gledao još od velikih mečeva Partizana i Novog Bečeja.

Obe ekipe nemaju poraz kako u Evropi tako i u domaćem šampionatu, pa je ovo sjajan meč za odlučivanje o jesenjem šampionu srpske vaterpolo lige, ali za prekid dominacije Partizana na domaćoj sceni. Veliki duel i na dve klupe gde "stoje" dva selektora srpske vaterpolo reprezentacije, jedan sadašnji koji vodi Zvezdu Dejan Savić, a s druge strane bivši koji sada živi i radi u Kragujevcu Dejan Udovičić.

Veća prednost davala se beogradskim "crveno-belim", više zbog publike koja je bila brojna na Tašmajdanu, ali s druge strane, "crveno-beli" koji dolaze iz centra Srbije imaju malo iskusniju ekipu i dužu klupu, a na kraju velika je borba u bazena pripala Crvenoj zvezdi, koja je pobedila 10:8 ( 4:1, 1:2, 5:3, 0:2 )

Crvena zvezda je krenula mnogo bolje. Sjajno je otvorila meč, pa je u prvom napadu sa igračem više Petar Ivošević to materijalizovao i doveo Zvezdu u vođstvo, da bi Viktor Rašović u četvrtom minutu posle neverovatne asistencije Borisa Vapenskog prelepim lobom povisio na 2:0. Asistent kod drugog gola bio je i sam strelac trećeg kada je pocepao mrežu Radića. Veliki šok je doživeo Radnički u prvoj četvrtini pošto je Avramović u šestom minutu posle prelepe akcije doveo Zvezdu u prednost od neverovatnih 4:0.

Činilo se tada kao da ne gledamo veliki derbi, već laganu igru beogradske ekipe protiv neke mnogo slabije, a ne Radničkog, međutim Damir Burić je uspeo u poslednjem minutu prve deonice da postigne prvi pogodak za goste.

Odmah na početku druge četvrtine Radnički koristi prvi put igrača više i Filip Filipović matira Denisa Šefika, koji je imao loptu na ruci, ali je ipak zavšila u mreži. Odmah nakon toga i Burić je postigao svoj drugi gol i drugi put zaredom za Radnički sa igračem više 4:3. Do poluvremena momci sa Tašmajdana uspeli su da pogode još jednom i na odmor se otišlo sa prednošću Zvezde 5:3.

Prva dva minuta treće deonice protekla su furiozno, sa čak tri gola, od kojih dva za Zvezdu. Prvo su usledila dva "topovksa" šuta, s jedne strane Filipa Filipovića, a s druge strane Andrije Prlainovića. Golmani nisu ni videli loptu. Domaći su zatim postigli i drugi gol zaredom, tačnije Vapenski je postigao svoj drugi, a Zvezdin četvrti sa desnog krila na ovom meču.

Domaći su onda imali opet igrača više, ali su spetljali i nisu uspeli da drugi put na meču povedu sa četiri gola razlike, pa je to sa druge strane znao da iskoristi Filip Filipović i još jednim prejakim šutom smanji na 7:5.

Zatim je Zvezda uspela da iskoristi dva napada zaredom sa igračem više i preko Ranđelovića i Strahinje Rašovića stigne do nove prednosti od četiri gola razlike, 9:5. Radnički je u tom momentu igrao bez Udovičića i imao je vrlo loš učinak sa igračem više. samo tri puta su realizovali od devet situacija. Posle toga imao je i Zloković jedan zicer koji nije uspeo da iskoristi, pa je nateroa Dejana Udovičića da zatraži tajm-aut ne bi li probudio malo svoju ekipu.

Tajm-aut je urodio plodom u napadu, ali ne i u odbrani. Vanja Udovičić je postigao svoj prvi pogodak, ali je s druge strane opet bio propust na krilu i Vapenski je opet iskoristio igrača više i postigao svoj treći gol kojim je u tom momentu postao najbolji strelac Crvene zvezde. Treća četvrtina završena je rezultatom 5:3, što je najviše golova u jednoj deonici, a crveno-beli su u poslednji deo utakmice opet ušli sa prednošću od četiri gola.

Četvrta četvrtina je počela nekako mirno i posle tri minuta viđen je samo jedan gol, i to u mreži domaćih. Imali su gosti priliku da smanje i na dva gola razlike, ali su opet prokockali igrača više, tačnije Vanja Udovičić jednim nelogičnim potezom.

Zvezda je imala tri minuta pre kraja dve dobre prilike da reši meč ali nisu imali sreće Rašović i Ranđelović koji su podgodili Radića u grudi, odnosno prečku. Dva minuta pre kraja Andrija Prlainović je šutirao i peterac, ali mu je Radić sjajno odbranio šut, ali Radnički nije uspeo da iskoristi ni poslednju šansu za priključak, jer je Rašović sjajno izblokirao šut Filipovića. Na kraju 10:8 za Crvenu zvezdu!

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vapenski sa tri pogotka, koliko je dao i Filip Filipović u Radničkom.

Crvena zvezda je u ovom meču nastupila bez jednog od svojih najboljih igrača Nikole Rađena, ali je uspela da pobedi Radnički koji je najviše izgubio zbog očajne realizacije igre sa igračem više.

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole Bojovic

    23. decembar 2012 | 00:45

    Boli, a ? Sto niko ne spominje Partizan. U pravu si sto se tice derbija, ali polako moras da se navikavas.

  • Mornar

    23. decembar 2012 | 01:15

    Grobovi, BOLI vas?

  • Александар

    22. decembar 2012 | 20:08

    Каква глупост у тексту. Највећи дерби Српског ватерпола. Ма мислим стварно немојте бити толико смешни. До јуче та два клуба нису постојала,а сад одједном највећи дерби Српског ватерпола. Е мој боже.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA