ĆAPIN ZA TELEGRAF: Voleo bih da budem junak Srbije

Sada sam prvi put u srpskom klubu i nemam apsolutno nikakvih zamerki. ABA je jaka liga, ali ne zbog istorije timova koji je igraju već zbog prilično sličnih sastava. Zbog toga svaka utakmica ima težinu, a draž je što na gostovanja takozvanim manjim ekipama idemo da igramo, a ne da odradimo posao. Nekada ni kod kuće ne znaš na čemu si. Ako ćeš pobedu, moraš da se dobro oznojiš i umoriš - kaže plejmejker Radničkog

  • 0

Junak pobede kragujevačkog Radničkog protiv Cedevite, strelac sedam trojki, Aleksandar Ćapin, skromno za Telegraf priznaje da mu prijaju čestitke, ali da bez pomoći saigrača i publike ne bi mogao da igra na ovakvom nivou.

- Ne verujem da sam junak košarkaške Srbije, ali bi mi svakako bilo drago da to jednom postanem. Duel sa Cedevitom je bio, a to ne moram da podvlačim, bitan i do pobede smo došli timskim radom. Možda sam ja iskočio - kaže momak koji je u karijeri promenio čak 13 timova za devet godina i nastavlja:

- Pobeda je važna, a nema tu mnogo filozofije. U momentima kada se lomila, osetio sam da sam razigran. Opet, da nisu saigrači verovali u mene, ne bih ni dobio toliko lopti.

Pobeda nad direktnim rivalom za mesto koje sledeće godine vodi u Evropu i dalje vas drži na poziciji sa koje bi i vaš primarni cilj bio ostvaren. Da li se on menjao?

- Nisam u Radničkom od početka, ali koliko znam, da budemo realni, i dalje je cilj pozicija do šestog mesta. Još uvek se ne zanosimo jer je konkurencija jaka. Ne zanosimo se fajnal-forom, ali ćemo još zasukati rukave kako bismo došli do Evrope.

Spomenuli ste konkurenciju... Da li je ovo najjača liga u kojoj ste igrali, a nastupali ste u Grčkoj, Nemačkoj, Italiji, Rusiji, Litvaniji i Ukrajini?

- Prošle godine sam bio u Olimpiji. Sada sam prvi put u srpskom klubu i nemam apsolutno nikakvih zamerki. ABA je jaka liga, ali ne zbog istorije timova koji je igraju već zbog prilično sličnih sastava. Zbog toga svaka utakmica ima težinu, a draž je što na gostovanja takozvanim manjim ekipama idemo da igramo, a ne da odradimo posao. Nekada ni kod kuće ne znaš na čemu si. Ako želiš pobedu, moraš dobro da se oznojiš i umoriš.

Kragujevac...

- Rekoh da mi je ovo prva seniorska sezona u Srbiji i moram da priznam da sam pozitivno iznenađen viđenim u Kragujevcu. Klub je organizovan dobro, a publika je, to se vidi i oseti, željna dobrog sporta - rekao je Ćapin, Slovenac na privremenom radu u Radničkom, ekipi sa kojom je ugovor potpisao do kraja sezone.

(D. J., Foto: abaliga.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA