A KAD ODE MURINJO... Prvi kandidat za klupu Reala je Marčelo Lipi!

Portugalskom stručnjaku Žozeu Murinju su dani u Realu iz Madrida odbrojani, a kao prva zamena, koja će ga zameniti u junu, spominje se italijanski stručnjak koji tenutno radi u kineskom Gvandžuu

  • 0

"Adios" Žoze Murinjo, "bienvenido" Marčelo Lipi. Tako bi bar želeli sportski direktor i predsednik madridskog Reala, Zinedin Zidan i Florentino Perez.

Prema pisanju lista "El Pais", portugalski stručnjak će u glavnom gradu Španije raditi do juna kada će spakovati svoje stvari i upustiti se u avanturu traženja novog kluba. "Specijalni" je usled loših rezultata, ali i vrlo loše atmosfere u svlačionici izgubio podršku ne samo kod navijača već i kod rukovodstva u klubu.

Murinjo sa igračima ima čisto profesionalni odnos, a to je dokazao i skorašnjim sklanjanjem sa gol linije Ikera Kasiljasa u meču sa Mlagom, i to prvi put u poslednjih 10 godina. Na to treba dodati i zaostatak za Barselonom od 16 bodova posle samo 18 kola. Sezonu može spasiti samo osvjanjem Lige šampiona, a već prva prepreka ne može biti veća - Mančester Junajted.

Zanimljivo je da je i četiri petine anketiranih navijača Reala odgovorilo da bi voleli kada bi Murinjo napustio klub. Ništa ne ide u prilog Murinju, ali je Perez odlučio umesto otkaza već u decembru ,da sačeka do juna pa da tada proba da angažuje trofejnog italijanskog stručnjaka Marčela Lipija, kojeg je preporučio baš Zinedin Zidan kojeg je isti trenirao u Juventusu.

Italijanski stručnjak je trenutno na privremenom radu u Kini, gde je sa Gvangžuom osvojio duplu krunu, a tokom karijere je trenirao Juventus i Inter, dok je sa "azurima" 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo. Sa Juventusom je osvojio i pet "Skudeta" od kojih je jednom bila i dupla kruna. U finalu Lige šampiona našao se četiri puta, ali je samo jednom izašao kao pobednik, 1996. godine.

Ako Mou dobije otkaz, Real će morati da mu isplati 20 miliona evra koliko su izdvojili i za njegovo dovođenje iz Intera 2010. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA