Delta htela da nas iseli s Marakane, dug će biti 100 miliona!

- Želeli su da nas isteraju u Surčin, a ovde da prave tržne centre - direktan je bio potpredsednik FK Crvene zvezda Nebojša Čović na uzbudljivoj konferenciji za novinare

  • 1

FK Crvena zvezda je u apsolutnom finansijskom haosu! Na "Marakani" je konferenciju za novinare održao Nebojša Čović, koji je, kao i u petak na konferenciji košarkaškog kluba, bio direktan, tačan i bez ustezanja objasnio kakvo je stanje u najvećem srpskom fudbalskom klubu.

Saopštio je loše vesti za sve zaposlene u klubu.

- Dočekaćemo Novu godinu, nažalost, bez isplate plata i naknada. Nemamo pare, situacija je ovakva. Jasno govorimo kako je. Sve imate u analizama. Prema mojim razmišljanjima, FK Crvena zvezda je u probleme ušla 2002. godine, zbog svoje lokacije i hektara. Ako država ne pomogne, dug neće biti 50 nego 100 miliona! Mi vodimo računa da ne diskreditujemo klub i pojedince. U makazama jurenja boljeg rezultata i zbog pritiska javnosti upalo se u masu problema - objasnio je situaciju u klubu potpredsednik kluba, a onda se dotakao i teme predsednika.

Osvrnuo se na pritiske koji su postojali zbog objavljivanja podataka, odnosno transparentnosti u radu.

- Bilo je pretnji. Govorili su mi da ću da završim u "rupi", i ovom prilikom im poručujem da sam pored "rupe" i da ih čekam. Ne radimo ništa lično, mi u upravi već imamo plate, zdravstvenu knjižicu, prevoz i sve radimo volonterski - rekao je Čović, i dodao da je u velikoj meri krivac za loše finansijsko stanje bila kompanija "Delta".

- Između ostalog, za situaciju u klubu odgovorna je kompanija "Delta". Tačnije, nećemo da krivimo celu kompaniju, znamo svi o kome je reč. Nemojte da me vučete za jezik kada se sve zna. Takođe, to nije rađeno bez pomoći sa strane - istakao je Čović, i izgleda da se i on složio sa velikim grafitom ispred najvećeg srpskog stadiona: "Miškoviću, dalje ruke od Crvene zvezde".

- Ne želim ništa da mistifikujem, stanje je kompleksno. Stanje je teško i klub hoda po ivici opstanka. Od dana kada smo došli u klub, on je u blokadi bio 1.300.000.000 dinara, stanje blokade danas je 457 miliona, a 31.12. očekujem da bude 259 miliona dinara - krenuo je Čović koji je pre toga izneo podatke u kojima se vidi da je poslednji predsednik Vladan Lukić doneo klubu minus od 22 miliona evra!

Naglasio je da su u prethodnom periodu samo tri predsednika bili zaista predsenici i na to mesto došli legalno, dok u ostalim slučajevim nije bilo baš tako.

- Džajić, Piksi i Lukuć bili su jedini legalni predsednici. Ostali potpisi nisu bili pravno zasnovani. Neka potraživanja su sporna, naša potraživanja su sporna. Ali nemojte pogrešno da me razumete, ne upirem prstom u bilo koga - a onda se osvrnuo i na ono što čeka ovu upravu u budućnosti, ako želi da reši probleme:

- Mi se više nećemo baviti sa ovim i pričati. Mi moramo da projektujemo kako Zvezda treba da opstane i živi. Nemamo vremena. Nemamo šta da krijemo. Imamo 40 igrača pod ugovorom. U njih je uloženo 10 115 000 evra. Ide prelazni rok, videćemo - Zvezda očigledno ulazi u period kada ili se gasi ili definitivno opstaje, nema trećeg.

Bilo je priče i "Marakani", novom zemljištu, eventualnom novom stadionu...

- Ne treba da se selimo sa "Marakane". Lokacija kod bivše pumpe, kod "Pekabete" iznad pumpe, data je "Delti" ne Zvezdi. Staro parče biletarnice prodato je Zoranu Janjuševiću iako niko nije siguran kako se zove. To je urađeno da bi Zvezda bila zaustavljena, a ne da bi joj se pomoglo. Lokacija Zvezde napadnuta je sa više strana, da bi nas isterali odavde u Surčin, a oni pravili tržne centre - objasnio je situaciju Čović, a onda bio kategoričan oko daljeg plana.

- Imovinu moramo da stavimo u funkciju, i to hitno! Nije tačna priča da je lokacija loša za stadion. Banke bi, iako im dugujemo, bile zainteresovane za neki projekat modernog stadiona. Grad mora da izađe u susret i da raščisti lokaciju!

- Lokacija koju je "Delta" uzela bila je planirana za novu autobusku stanicu, da bi se izmestila stara i Beograd izašao na reke. Imamo dogovor sa "Termotehnom" i "Džet oilom", i grad je odobrio legalizaciju objekta u izgradnji - rekao je on, i dodao da navijači nisu ni u šta od ovoga upleteni.

- Odgovorno tvrdim da ni u jednoj malverzaciji nema navijača. Imovinom ćemo krenuti aktivno i vrlo konkretno da se bavimo odmah posle Nove godine. Direktor stadiona Ćorović je uhapšen, jer nije hteo da da hipoteku na naš hotel - završio je Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • žika pauk

    30. decembar 2012 | 01:51

    . Ako država ne pomogne, dug neće biti 50 nego 100 miliona! Mi vodimo računa da ne diskreditujemo klub i pojedince...drpaj kradi ali bez diskreditacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA