PREMIJER: Vidić odličan u pobedi Junajteda, het-trik Džeka (VIDEO)

Mančester junajted savalado Vest Bromvič Albion 2:0, uz odličnu rolu oporavljenog srpskog fudbalera, dok je bosanski fudbaler sa svoja tri gola obezbedio pobedu Mančester sitiju nad Noričom rezultatom 4:3

  • 0

Fudbaleri Mančester sitija savladali su ekipu Noriča u 20. kolu Premijer lige rezultatom 4:3, uz het-trik bosanskog fudbalera Edina Džeka.

Siti je krenuo silovito, i već u petom minutu imao je vođstvo 2:0. Oba gola delo su Bosanca posle akcija u kojima su ga na pravom mestu uposlili najpre Silva, a potom i Aguero. Piklington je u 15. minutu uspeo da smanji na 2:1, a dobru šansu za preokret Norič je dobio u 44. minutu, kada je Nasri zaradio direktan crveni karton zbog sukoba sa Basonogom, koji je dobio žuti karton.

"Građani" su ipak uspeli i sa destoricom da održe visok nivo igre - Aguero je na startu drugog poluvremena povisio na 3:1. Norič, doduše, nije posustajao, pa je jurio svoju šanse da umanji rezultat, što je ponovo uspeo preko Martina. Ipak, Džeko je svojim trećim golom u odličnoj partiji povisio ponovo na dva gola prednosti. Na kraju, Martin je u 75. minutu postavio konačan rezultat.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao je svih 90 minuta, dok je Aleksandar Kolarov propustio meč zbog povrede.

Na "Old Trafordu" viđena je skromnija igra druge ekipe iz Mančestera. Junajted je rezultatom 2:0 ostvario pobedu nad Vest Bromvič Albionom i izdejstvovao nova tri boda, ali nije prikazao preterano kvalitetnu igru. Prvi strelac bio je Mekauli, koji je autogolom osigurao pobedu ekipi Aleksa Fergusona, a konačni rezultat postavio je Robin van Persi u sudijskoj nadoknadi.

Prvo je bilo pitanje da li će se uopšte igrati utakmica usled jake kiše, zbog koje je teren bio dosta mokar. Odlično je igrao Nemanja Vidić, koji je na terenu svih 90 minuta spasavao "đavole". Konkretnija igra domaćina bila je tokom većeg dela prvog poluvremena, ali je u drugom kvalitet opao, a VBA je bio opasan po pitanju makar anuliranja prednosti, koju je poklonio Junajtedu. Čak ni ulazak Robina van Persija nije doneo značajnu promenu u igri. Gostima ostaje žal zbog toga što nisu iskoristili svoju agresivnost, i za šutem Mekaulija koji je završio na prečki. Završni momenti utakmice ipak su pripali Junajtedu - Van Persi je postavio konačan rezultat 2:0, pošto je imao dovoljno vremena da se posle Valensijinog dodavanja lepo namesti za majstorski gol.

Malo ko je mogao da pomisli da bi jedna premijerligaška ekipa mogla sebi da dozvoli da na tri utakmice primi čak 15 golova. Upravo tako izgleda ekipa Aston Vile, koja je posle Čelsija (8:0) i Totenhema (4:0) uspela da primi od Vigana tri gola. Ekipa Pola Lamberta u potpunoj je dubiozi.

Zanimljiv meč odigrao je Stouk, koji je i deseti put zaredom uspeo da ostane neporažen na svom terenu iako je gubio 3:1 na poluvremenu i imao igrača manje od 71. minuta.

Na kraju, Stouk - Sautempton 3:3.

Na ostalim mečevima, Svonsi je slavio kao gost protiv Fulama rezultatom 2:1, dok je pobedu ostvario Reding nad Vest Hemom rezultatom 1:0.

Ranije je Totenhem pobedo Sanderlend rezultatom 2:1 i barem do nedelje zauzeo treće mesto, kada Čelsi gostuje ekipi Evertona.

Domaćin je poveo golom odbrambenog fudbalera Džona O'Šeja u 40. minutu, ali je nastavak pripao gostima iz Londona. Prvo je Karlos Kueljar autogolom u 48. minutu doneo izjednačenje, a tri minuta kasnije Aron Lenon je osigurao pobedu Totenhema.

REZULTATI 20. kola:

subota:

Sanderlend – Totenhem 1:2

(O’Šej 40. – Kueljar 48(ag), Lenon 51.)

Aston Vila – Vigan 0:3

(Ramis 3, Bojsi 52, Kone 56.)

Fulam – Svonsi 0:1

(Ruiz Gonzales 56. - Grejem 19, De Guzman 52)

Mančester Junajted – VBA 12:0

(Mekauli 9(ag), Van Persi 90+4)

Norič – Mančester Siti 3:4

(Pilkington 15, Martin 63, 75. - Džeko 2, 5, 67, Aguero 50.)

Reding – Vest Hem 1:0

(Pogrebnjak 5.)

Stouk – Sautempton 3:3

(Džons 16, Apson 67, Džerom 90. - Lambert 10, Rodrigez 24, Vilkinson 36(ag).)

Arsenal – Njukasl 7:3

(Volkot 20, 73, 90+3 Čembrlen 50, Podolski 63, Žiru 84, 87. - Ba 44, 69, Marveo 59)

nedelja:

Everton – Čelsi 14.30

KPR – Liverpul 17.00

TABELA: Mančester junajted 46, Mančester siti 42, Totenhem 36, Čelsi 35(-2), Arsenal 33, Everton 30(-1), VBA 30, Stouk 26Liverpul 25, Norič 25, Svonsi 24, Vest Hem 23

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA