KAD MAMIĆ POSLUJE: Vida došao za milion, otišao za šest! (VIDEO)

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić dogovorio transfer svog prvotimca Domagoja Vide u ukrajinski Dinamo iz Kijeva i time svom klubu opet doneo pozamašnu svotu novca

  • 0

E, da je Crvenoj zvezdi i Partizanu jedan Zdravko Mamić, pa da nijedan igrač iz kluba ne ode bez obeštećenja manjeg od bar pet miliona evra. Možda je i dosadno hvaliti ga više, ali čovek zna znanje, tj. prodaju igrača.

Prvi čovek zagrebačkog Dinama prodao je dosadašnjeg defanzivca "modrih" i hrvatske reprezentacije Domagoja Vidu, koji je kompletirao transfer u kijevski Dinamo. Na račun tog transfera, hravatski klub će inkasirati šest miliona evra. Vida će po godini dobiti čak milion evra, a potpisao je petogodišnji ugovor!

Lepa je to suma novca, ali ako se još doda da je isti igrač doveden 2011. godine iz Bajera iz Leverkuzena za samo milion evropskih novčanica, onda je ovo već ozbiljnih pet miliona u plusu. O Domagoju Vidi je i ranije bilo reči, ali u malo komičnoj situaciji kada je izbačen iz autobusa jer je u istom otvorio pivo. Kasnije je odbijao da plati kaznu od 100.ooo evra, ali se na kraju smilovao i ubacio te pare u klupsku kasu.

Nema šta, Mamić je poznat po lošem odnosu sa navijačima i novinarima, disciplini među igračima ali i po sjajnim i vrlo efikasnim prodajama Dinamovih "zvezda". Kijevski Dinamo polako postaje i zagrebački, jer u tom klubu već igraju dva bivša fudbalera zagrebačkog Dinama − Ognjen Vukojević i Niko Kranjčar.

- Vrlo sam srećan što sam došao u ovako veliki klub poput Dinama. Već sam razgovarao sa Ognjenom Vukojevićem, koji je imao samo reči hvale za saigrače i uslove u klubu - rekao je Vida po potpisivanju ugovora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA