TRANSFERI: Ba definitivno u Čelsiju, Džo Kol opet u Vest Hemu, Debuši u Njukaslu

Zimski prelazni rok je krenuo i polako se zahuktava pa svakodnevno bude po nekoliko transfera. Petak, za sada, obiluje kupovinama fudbalera

  • 0

Još ranije su se pojavile informacije da je Alešandres Pato prešao u Korintijans za 15 miliona evra, a sada je red došao na Engleze.

Džo Kol novi je član engleskog premijerligaša Vest Hema, saopštio je taj londonski klub. Ovaj 31-godišnji vezni fudbaler je rekao da je veoma zadovoljan što će po drugi put u karijeri igrati za svoj matični klub.

- Oduvek sam voleo Vest Hem. Nadam se da ću klubu pružiti mnogo nezaboravnih sezona. Ovde sam započeo karijeru i naučio mnogo toga, presrećan sam - rekao je Kol, a prenose britanski mediji.

On je prošle sezone igrao za Lil, a trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je na početku ove sezone da želi Kola u ekipi. Ipak, on je ove polusezone imao svega šest nastupa i postigao je jedan gol u pobedi svog bivšeg kluba nad svojim novim timom.

Kol je u Vest Hemu igrao od 1998. do 2003. godine i osvojio je trofej u Intertoto kupu.

- Ovo je pravi trenutak za povratak i veoma sam srećan zbog toga. Drago mi je što sam ponovo u Londonu, gde sam i želeo da budem - naveo je on.

Vest Hem zauzima 11. mesto na tabeli Premijer lige, sa 26 bodova, a ekipa koja je četiri mesta ispod angažovala je jednog, do danas aktuelnog, igrača Lila.

Uprava Njukasla saopštila je danas da je sa francuskim fudbalerom Matjeom Debušijem potpisala ugovor na pet i po godina.

Dvadesetsedmogodišnji defanzivac, koji je tokom deset godina vise od 230 puta igrao za Lil, osvojio je sa tim klubom Kup i prvenstvo u sezoni 2010/11.

- Zaista je velika stvar biti član Njujkasla. Posle mnogo godina provedenih u Lilu, osećam da sam spreman za nove izazove. Nadam se da ću doneti nešto novo timu i da ću mu pomoći da ostvari što bolju poziciju u Premijer ligi - rekao je Debuši.

Njukasl trenutno zauzima 15. mesto u Premijer ligi i samo dva boda ga deli od zone ispadanja. "Svrake" su pre nekoliko dana izgubile i svog najboljeg strelca, pošto je Demba Ba, kao što je ranije najavljeno, novi igrač Čelsija.

Senegalski internacionalac potpisao je danas troipogodišnji ugvor sa, i dalje aktuelnim, šampionom Evrope.

Ba će već u subotu moći da igra u meču FA kupa protiv Sautemptona.

Senegalski fudbaler je u Njukaslu odradio pola od trogodišnjeg ugovora, ali je Čelsi iskoristio klauzulu u ugovoru kojom on može da ode iz kluba pre roka i platio za njega obeštećenje od sedam miliona funti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA