TRANSFERI: Đuru u Hanoveru, Holtbi u Totenhemu do 2018.

Zimski prelazni rok je krenuo i polako se zahuktava, pa svakodnevno bude po nekoliko transfera. Moguće kopovine uskoro - Perišić iz Dortmunda u Volfsburg, Adrijan u Arsenal...

  • 0

Letnji prelazni rok uvek je po pojačanjima obilniji od zimskog, ali ove 2013. godine, već u prvih nekoliko dana januara, imamo nekoliko manjih i potencijalno velikih transfera.

Potencijalni reprezentativac Nemačke Luis Holtbi postigao je dogovor sa londonskim Totenhemom. On će od sledećeg leta igrati na "Vajt Hart Lejnu" do 2018. godine. Holtbi, kome je otac Englez, maštao je još od malih nogu da jednog dana zaigra u Premijer ligi, i sada je ostvario svoj san, a to je obelodanio i svojim saigračima iz Šalkea na pripremama u Abu Dabiju.

- Za mene je ostvarenje sna činjenica da ću sada dobiti priliku da igram u vrhunskom engleskom klubu. "Sparse" sam izabrao iz ličnih razloga - objasnio je Holtbi.

U prvi plan je izbio onda kada je kao pozajmljeni igrač pre dve sezone u Majncu odigrao vrhunsku sezonu. Prošao je sve mlađe selekcije Nemačke, a za A selekciju odigrao je tri meča.

Arsenal je izvisio za napadača Njukasla, pošto je Demba Ba prešao u Čelsi, a sada je ostao i bez jednog denazivca. Johan Đuru će narednih šest meseci provesti na pozajmici u nemačkom Hanoveru, što je potvrđeno i na zvaničnoj stranici londonskog kluba.

- Arsenal želi sve najbolje Đuruu za vreme boravka u Nemačkoj - piše u saopštenju. Đuru sa Arsenalom ima ugovor do 2015. godine, ali bi lako mogao da ostane u jedanaestoplasiranoj ekipi Bundeslige. Hanover je u petak ostao bez bukvalno završenog transfera Gojka Kačara, pošto srpski internacionalac ne želi da prima manje od dva miliona evra godišnje, koliko ima u Hamburgu.

Arsenal je, osim Đurua, ostao i bez Maruana Šamaka, koji je napustio stadion "Emirejts" i u petak otišao na pozajmicu u Vest Hem do kraja sezone. "Čekićari" su u svoje redove doveli i bivše dete tog kluba Džoa Kola.

Osim gubitaka, Arsenal bi možda mogao da ima i jedno pojačanja, i to u napadu. Pominje se cena od 10 miliona evra i dolazak španskog reprezentativca i centarfora Atletiko Madrida Adrijana Lopeza.

Vrlo je blizu i transfer hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, koji bi trebalo da pređe iz Dortmunda u Volfsburg. Problem je novac koji Borusija traži za njega - 8,5 miliona. U prilog transferu ide i to što su "milioneri" otišli na pripreme u Španiju, a Perišić je krenuo put Turske, gde se pripremaju igrači Volfsburga.

Ove sezone je od prvog minuta odigrao pet utakmica i postigao dva gola. Krajeru je počeo u splitskom Hajduku, a zatim je otišao u francuski Sošo, pa je preko Briža postao igrač Borusije iz Dortmunda 2011. godine. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 17 utakmica i postigao jedan gol.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA