EVROKUP: Zvezdin skok preko Ulma, Pešić čestitao u svlačionici

Izabranici trenera Vlade Vukoičića slavili u Ulmu (100:95) protiv istoimeme ekipe. Igor Rakočević je imao šutersku kliniku i meč je završio sa 32 poena

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde ponovo ulaze u seriju pobeda. Posle Olimpije u Ljubljani u Ulmu je savladan i istoimeni klub sa 100:95 (23:22, 25:17, 21:17, 31:37), pa izabranici trenera Vlade Vukoičića u Beograd stižu sa prvim bodovima u Evrokupu.

Nije briljirala Zvezda u Nemačkoj, ali je evidentno da "crveno-belima" odgovara igra u kojoj se više pažnje posvećuje napadu. 0:7 u prva tri minuta nije uticalo na tok meča, pošto je Rakočević sa 10, uz asistenciju Subotića (4 poena), brzo vratio rezultat na Zvezdinu stranu.

Sam meč ili bar veći deo podsećao je na onaj iz Italije, a srećom kraj je bio "mirniji" nego protiv Dinama. Rakočević je dokazao da su se Nemci, to jest Amerikanci na privremenom radu u Ulmu, s pravom "upirali prstom u njega". Rakac je dominirao u napadu, a "sporadično" su Radivojević (tri trojke za redom) i Braun preuzimali inicijativu koja je u 14. minutu donela prednost od 38:27.

Minus Nemci, iako su imali raspoloženog Alena Reja i Lensa Džitera, nisu stigli do kraja, a sredinom treće deonice su bili na 48:52. U tim momentima se igralo "sebično", pa je na tajm-autu Vukoičić dobro "izribao" pulene. Prekor je urodio plodom pošto su "crveno-beli" brzo "otišli" na maksimalnih 11 (54:65).

Svaka pobeda na gostovanju bi u grupi sa Uniksom i Galatasarajom mogla da bude od izuzetne važnosti. Prva je upisana, a sada sledi Cedevita u ABA ligi.

ČESTITKE PEŠIĆA

Igor Rakočević je u Ulmu postigao 32 poena. Braun je konačno uhvatio nešto pod košem, pa je za 15 minuta upisao čak 10 uz 16 poena. Radivojević je za 50-ak sekundi dao devet, a za narednih 20 minuta još samo četiri. Ukupno 13, ali je imao i pet asistencija. Savović je dodao 15. Konačno, Zvezda je kontrolisala skok i na kraju je imala 13 više. Zatajio je opet Skot, koji je dao samo sedam poena.

Bivši trener košarkaša Crvene zvezde, aktuelni šef stručnog štaba minhenskog Bajerna Svetislav Pešić, prisustvovao je u Ulmu utakmici između domaćeg tima i crveno-belih.

Proslavljeni stručnjak nije propustio priliku da posle meča čestita članovima stručnog štaba i igračima na veoma važnoj pobedi i poželi im sreću nastavku takmičenja, objavljeno je na sajtu srpskog kluba.

GRUPA L

Ulm - Crvena zvezda 95:100

Galatasaraj - UNIKS 74:80

GRUPA I

Budiveljnik - Banvit 76:69

Budućnost - Trijumf 90:69

GRUPA J

Valensija - VEF Riga 86:82

Bilbao - Nimburk 83:85

GRUPA K

Spartak (SP) - Lokomotiva (K) 70:84

Zelena Gora - Kahasol 76:67

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA