SLOBODA DAJE ROK ZVEZDI: Pare do 25. januara ili aktiviramo menicu!

- Vi ste treća garnitura ljudi, u roku od godinu dana, koji u ime i za račun FK Crvena zvezda pregovara o transferima za Kasalicu i Maksimovića, ali to nije problem Slobode već vaš - stoji u pismu predsednika užičkog kluba Dragana Subotića

  • 1

Godinu dana je prošlo od transfera Nikole Maksimovića i Filipa Kasalice iz Slobode u Crvenu zvezdu, ali još nema novca u kasi užičkog kluba. Nedavno je potpredsednik kluba sa "Marakane" Nebojša Čović zamolio klubove i poverioce za razumevanje i finansijski moral zbog teške finansijske situacije, a predsednik Slobode Dragan Subotić je pismenim putem obavestio upravu Crvene zvezde da klub neće realizovati menicu iz decembra prošle godine najkasnije do 25. januara.

Prenosimo najzanimljivije delove iz pisma koje je iz Užica stiglo u Ljutice Bogdana.

"Spremni smo, i Sloboda prihvata da menicu iz decembra 2012. godine neće realizovati dok se ne deblokira račun FK Crvena zvezda, a to je najkasnije do 25. januara 2013. godine. To podrazumeva da je obaveza beogradskog kluba da do 25. januara uplati decembarsku i januarsku ratu iz sporazuma u ukupnom iznosu od 141.361.38 evra.

Zbog ovakvog vašeg neprofesionalnog odnosa prema Slobodi, naše funkcionisanje dovedeno je u pitanje, jer dugujemo zarade igračima, zaposlenima, dobavljačima i državi. Nismo u prilici da izmirimo potraživanja prema dvojici bivših igrača koji su protiv nas vodili spor pred Arbitražnom komisijom i zbog čega su nam zabranjeni transferi u januarskom prelaznom roku... Vi ste treća garnitura ljudi, u roku od godinu dana, koji u ime i za račun FK Crvena zvezda pregovara o transferima za Kasalicu i Maksimovića, ali to nije problem Slobode već vaš. U tom periodu imali smo više od 10 dogovora, kontakata, protokola, koji, nažalost, ni u jednom slučaju kao klub niste poštovali.

Obećali ste da će našem klubu biti uplaćeno 40.000 evra, a da do polovine januara možemo očekivati realizaciju procenta koji nam pripadaju od prodaje prava na Maksimovića. Neprihvatljivo, neprincipijelno i nedosledno je da budete naš dužnik, a da u više navrata nađete rešenje da isplatite vaše igrače, a mi nismo bili u mogućnosti to da učinimo.

Naše povlačenje blokade računa FK Crvena zvezda uslediće odmah posle potpisa sporazuma i preuzimanja potrebne prateće dokumentacije koja ide uz sporazum", zaključuje se u pismu Dragana Subotića.

(Telegraf.rs / fksloboda.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simke bb

    13. januar 2013 | 11:04

    Steta sto Maksimovic propada u zvezdi,bolje da je otisao u Partizan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA