VEČITI ZAKAZALI FINALE KUPA: Zvezda bolja od Vojvodine, Partizan od "drim tima"

Vaterpolisti Crvene zvezde na Banjici lako su izašli na kraj sa novosadskom Vojvodinom (12:7), pa će u nedelju od 19 sati imati priliku da osvoje prvi trofej u sezoni

  • 0

Najjače kup takmičenje na planeti stiglo je do kraja. Zavesu na ovosezonsko izdanje spustiće večiti rivali, vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde. Za razliku od "crno-belih", "crveno-beli" su mnogo lakše izašli na kraj sa Vojvodinom, pa su u finale Kupa Srbije otišli posle pobede 12:7 (3:1, 4:2, 2:1, 3:3).

Ulogu favorita izabranici trenera Dejana Savića opravdali su već na sredini druge deonice, kada su poveli 6:1. Sigurna igra u oba pravca bila je dovoljna da se Zvezda odlepi na nedostižnih pet razlike. Posle je manje-više rutinskom igrom meč priveden kraju.

PARTIZAN BOLJI OD KRAGUJEVČANA

Vaterpolisti Partizana dokazali su da imena u ovom vodenom sportu nisu sve, pošto su svoju snagu pokazali protiv "drim tima" iz Kragujevca. Na Banjici je potopljen Radnički u prvom polufinalnom meču Kupa Srbije 11:10 (2:1, 3:3, 2:2, 4:4).

U prvom poluvremenu bio je sjajan golman "crno-belih" Slobodan Soro, koji je odbranio skoro sve što se obraniti može i time doprineo svojoj ekipi da s prednošću 5:4 ode na odmor.

Kragujevčani su prvi put poveli u trećoj četvrtini 7:6, međutim Partizan je brzo preokrenuo na 10:7 i došao do kapitalne prednosti za finale. Gosti su se tada trgli, stigli do 10:9, međutim do kraja su ipak "crno-beli" održali prednost od jednog gola i pobedom 11:10 plasirali se u finale.

Najboji strelci za domaće bili su Dušan Mandić i Stefan Mitrović sa po tri pogotka, dok je isto toliko puta mrežu Partizana zatresao Damir Burić. Slobodan Soro je završio meč sa neverovatnih 13 odbrana.

Finale, odnosno novi srpski vaterpolo spektakl zakazan je za nedelju u 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA