VUKOIČIĆ: Januar je samo jedan mesec. Samo da nastavimo ovako...

Trener Crvene zvezde Telekom imao je dosta razloga za zadovoljstvo posle furiozne pobede nad Cedevitom u "Pioniru"

  • 0

Crvena zvezda Telekom je vrlo lako i sa velikom razlikom savladala Cedevitu u 17. kolu ABA lige.

Trener "crveno-belih"  Vlada Vukoičić je posle meča naglasio da je trijumf njegovog tima potpuno zaslužen, ističući dobru igru u odbrani i precizne šuteve onda kad je to bilo najpotrebnije.

- Posle vođstva 55:30, moji igrači su se opustili, izgledalo je da Cedevita može da se vrati u meč, ali smo uspeli da zbijemo redove i stignemo do zasluženog ubedljivog trijumfa - izjavio je Vukoičić, i dodao:

- Rekao sam da se bojim Cedevite zbog nepoznanica, zbog igrača i trenera. Mi smo uspeli da im poremetimo organizaciju napada, završavali su akcije jedan na jedan, to je bilo bitno, i to nam je dalo 18 poena razlike na poluvremenu - prezadovoljan je bio prvim poluvremenom mladi stručnjak.

Crvenu zvezdu očekuje vrlo težak raspored, pošto u 18. kolu ABA lige igraju protiv lidera Igokee, koja ima dve pobede više, ali pre toga imaju i meč sa Galatasarajem u okviru Evrokupa.

- Odigrali smo dobro, na odbranu se nadovezala tranzicija, pogodili smo sve što je trebalo. Ne bih sada o sledećem meču, ima dosta da se igra, ovo je mesec koji može da reši neke stvari, ali ne celu sezonu. Čak i da bude poraza, to je sastavni deo, važno je da se nastavi sa dobrom igrom - rekao je Vukoičić.

Na ovom meču blistao je Vuk Radivojević, koji je meč završio sa devet poena, osam asistencija i šest skokova.

- Mislim da smo veći deo utakmice držali jak ritam, ali bilo je i padova. Cedevita je pokušavala da se vrati, ali mi smo zadržali hladnu glavu i zasluženo smo slavili - rekao je Radivojević.

Trener Cedevite Aleksandar Petrović čestitao je Zvezdi na sjajnoj utakmici i zasluženoj pobedi.

- Vidi se da je Zvezda u ovom trenutku bolji tim i od Igokee. Kako smo otvorili meč, tako smo ga i završili, što govori u kakvoj se krizi nalazimo. Umesto da utakmicu izgubimo sa 15 razlike, protivnik je za kratko vreme otišao na plus 25, i to govori o našem karaktreru i o problemima u kojima se nalazimo - rekao je Petrović, dodajući da nije očekivao da se Cedevita predstavi beogradskoj publici u ovako lošem svetlu.

- Zvezda je znala da kazni odsustvo povređenog Predraga Šuputa. Posle furioznog starta domaćina, ključni detalj utakmice bio je sredinom treće četvrtine, kada smo uspeli da priđemo na minus 12. Da smo sa desetak razlike ušli u poslednju četvrtinu, možda bi mogli nečemu da se nadamo, ali je iluzorno sada o tome pričati. Zvezda je zasluženo pobedila - zaključio je Petrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA