MAKSIMOVIĆ: Odlazim, ali ne u Apolon!

Defanzivac Crvene zvezde ne želi da ide na Kipar, a, kako navodi, njegov menadžment mu je "najavio da se polako privodi kraju posao sa klubom iz drugog dela Evrope". Međutim, još nije stigla zvanična ponuda, dodao je

  • 1

Fudbaler Crvene zvezde Nikola Maksimovićkoji je ovih dana u centru pažnje zbog potpisanog ugovora sa kiparskim Apolonom u septembru, rekao je da klub iz Limasola nije njegova naredna destinacija i da je informaciju o prelasku dobio tek posle završetka polusezone!

Maksimovića zastupa agencija Pinija Zahavija, koja ga je i prodala 17. septembra kiparskom klubu.

- Nisam bio upoznat sa ovom transakcijom i tu informaciju sam dobio posle završetka jesenje sezone. Mene je ipak interesovalo, što se tiče mog menadžmenta, na koju ću stranu posle Crvene zvezde, i to mi je bila jedina tema razgovora tokom pauze. Sigurno ne u Apolon, a najavili su mi da se polako privodi kraju posao sa klubom iz drugog dela Evrope. Ove nedelje nadam se konkretnim potezima - rekao je Zvezdin fudbaler u intervjuu za "Sport".

Maksimović je zadovoljan pristupom koji je klub imao prema njemu.

- Imao sam lepe trenutke i korektnu saradnju. Klub je dozvolio da radim do odlaska, a bio sam spreman na to da angažujem i privatnog trenera. Ipak, želim da rastanak bude pravi i svakako da zajednički posao donese svima plus. Nikada se nisam mešao u poteze uprave, već me je zanimalo da posle epizode u velikom klubu nastavim dalje uspon.

Kako kaže defanzivac Zvezde, nije hteo da propusti šansu da dođe među "crveno-bele" posle Slobode Point.

- Bilo je nekoliko ponuda, ali kada sam dao reč treneru Prosinečkom, nisam hteo da odustanem. U Srbiji za mene postoji samo Zvezda, a krivo mi je kada neko pomisli: "Pa ovaj je prodat, zašto je uopšte igrao u najboljem timu." Uvek sam se pronašao kao profesionalac, ali sam birao srcem i nisam se pokajao što sam mogao možda i bolje da prođem.

Iako nije dobio zvaničnu ponudu drugog kluba, Maksimović kaže da neće mnogo razmišljati.

- Čim dobijem zvaničnu ponudu, prelomiću brzo. Nekada je dobro i na prvu loptu odlučiti, a ne taktizirati i ostati praznih šaka. Igrao sam pod injekcijama i bolovima samo da pobedimo ili prođemo letos u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Neko sa strane ne vidi da mi igrači znamo da rizikujemo dužu pauzu, tako da me zli komentari nisu izbacivali iz koloseka.

Maksimović je istakao lepe trenutke tokom boravka na "Marakni" - četiri pobede u "večitom derbiju", osvojen Kup Srbije, i to pored mnogobrojnih problema. Kako kaže, ova ekipa ima jedinstvo i karakter, a izgurala je najteži period u istoriji kluba.

- Upoznao sam Dragana Džajića sa mojim statusom i planovima da odlazim. Inostranstvo je izazov, a postoji kod mene želja da se potvrdim i nastavim da budem deo reprezentacije Srbije u nastavku kvalifikacija za Mundijal u Brazilu - zaključio je Nikola Maksimović.

(Telegraf.rs / Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    14. januar 2013 | 10:46

    Nikola izdrzi ovu narucenu kampanju od strane Covica i Stojadinovica,da bi sakrili svoje nesposobnosti.Podrska od tebi dragih drugova iz Uzica!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA