ZARADA U PORAZU: Nula osvojenih gemova = 27.600 dolara!

Olgu Puškovu je oduvala Marija Šarapova sa 6:0, 6:0 u prvom kolu Australijan opena, ali je zahvaljujući "povišici" stosedma teniserka sveta zaradila 1.200 dolara za svaki od 23 poena koliko je uspela da napravi

  • 0

Ako mislite da je nemoguće da zaradite skoro 30.000 dolara za ravno 55 minuta, demantovaće vas teniserka Olga Puškova!

Ruskinju, rođena 1987. godine, oduvala je sa terena njena daleko uspešnija zemljakinja Marija Šarapova u prvom kolu Australijan opena sa rezultatom 6:0, 6:0.

Puškova nije, dakle, osvojila ni gem na "Rod Lejver" areni, ali je ipak zaradila 27.600 dolara, faktički samo što se pojavila na terenu!

To bi bilo 501,81 dolara po minutu, odnosno 1.200 dolara za svaki od 23 poena, koliko je uspela da napravi protiv druge teniserke sveta.

Podsetimo, teniseri su prošle godine digli nezapamćenu prašinu zbog sume novca koju dobijaju igrači koji su rano ispali na prvom Grend slemu u sezoni.

"Honorar" koji je osvojila Puškova je skoro 30.000 dolara zbog 32,7 procenata "povišice", koju su teniseri izvojevali pretnjom da će bojkotovati turnir.

Stosedma igračica sveta misli da nije doživela katastrofu i sramotu.

- Pa ne baš, pogotovo kada igrate protiv igračice koja ne promašuje i pravi vinere tokom celog meča. Stvarno je teško odigrati svoj prvi meč protiv takve teniserke. Moje kretanje nije bilo dobro, a ona je igrala vrlo dobro - rekla je Puškova posle meča.

Slična priča je i sa Kazahstankom Galinom Voskoboevom, koja je za sat vremena protiv Venus Vilijams osvojila jedan gem.

(Telegraf.rs / foto: AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA