ISPLAKAO SE NA OPRINOM RAMENU: Armstrong potvrdio dopingovanje (VIDEO)

U Americi sva pažnja javnosti usmerena je ka slavnom biciklistu koji je danas u dvoipočasovnom razgovoru priznao Opri da je uzimao nedozvoiljena sredstva tokom karijere

  • 0

Američki biciklista Lens Armstrong priznao je da je koristio doping tokom profesionalne karijere, a to je saopštio tokom snimanja intervjua sa Oprom Vinfri, prenosi "Associeted Press".

Izvor AP-a tražio je da ostane anoniman jer je emitovanje intervjua predviđeno za četvrtak veče na Oprinom kanalu. Pre intervjua Armstrong se izvinio zaposlenima u fondaciji "Livestrong", tokom emotivnog sastanka na kojem je bilo i uplakanih.

Najpoznatija svetska voditeljka napisala je na svom "Tviter" nalogu da je razgovor trajao dva i po sata i da je Lens došao spreman na intervju, ali je za "Rojters" rekla da nije odgovarao kako je ona očekivala. Intervju će u biti emitovan 17. januara.

Američko ministarstvo pravosuđa tražiće od bicikliste Lensa Armstronga ogromnu odštetu zbog toga što je godinama lagao, tvrdeći da nije koristio doping. Zanimljivo je i da je Lens odbio da se nagodi sa Antidoping agencijom koja mu je ponudila da zadrži pet titula, a da zauzvrat oda svoje kolege koje su radile istu stvar.

Armstrong je godinama poricao da je koristio nedozvoljena sredstva, što se može i videti u videu koji su američki novinari pripremili, a u toj tvrdnji je ostao uporan i u oktobru kada je zbog dopinga doživotno suspendovan i kada mu je oduzeto sedam titula pobednika Tur de Fransa.

Kako je navedeno, Armstrongovi advokati su se sastali sa predstavnicima ministarstva pravosuđa i razgovarali o visini odštete, ali za sada nisu pronašli zajednički jezik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA