SRBIJA DO MELBURNA! Osam mečeva srpskih tenisera u sredu!

Pet srpskih takmičara nastupiće u mečevima drugog kola u muškom i ženskom singlu, a još troje startuje u prvom kolu dublova

  • 0

Svih osmoro srpskih predstavnika nastupiće u sredu 16. januara na Australijan openu. Novak Đoković, Janko Tipsarević, Ana Ivanović, Jelena Janković i, odnedavno srpska takmičarka, Vesna Dolonc igraće mečeve drugog kola u singlu, dok će Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Bojana Jovanovski početi takmičenje u konkurenciji parova.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupiće u drugom meču večernjeg programa na Rod Lejver areni, negde oko 11 sati po našem vremenu, protiv 20-godišnjeg Amerikanca Rajana Harisona, 62. na ATP listi, sa kojim se dvaput sastajao i oba puta pobedio bez izgubljenog seta, 2011. u Sinsinatiju i 2012. u Vimbldonu.

Ana Ivanović za protivnicu ima Jung Jan Čan sa Tajvana u četvrtom meču na Margaret Kort terenu i taj duel neće početi pre 6.30. Ana dosad nije igrala sa 23-godišnjom teniserkom, 118. na WTA listi.

Jelena Janković protiv Marije Žoao Keler iz Portugala, 129. na svetu, nastupiće u trećem meču na terenu dva, negde oko 4.30. Poput Ane, ni Jelena se nije dosad susretala sa ne mnogo poznatom rivalkom.

Po završetku meča Jankovićeve, na isti teren izaći će Janko Tipsarević, koji će odmeriti snage sa Lukašem Lackom iz Slovačke, 44. na ATP listi. Tipsarević i Lacko samo jednom su igrali jedan protiv drugog, još 2008. u meču Devis kup reprezentacija, kada je naš teniser dobio maraton u pet setova 6-7(3) 4-6 6-4 7-6(5) 8-6.

Vesna Dolonc igraće treći meč na terenu tri protiv Francuskinje Marion Bartoli, 11. nosioca, opet negde oko 4.30. Dolonc je u jedinom dosadašnjem susretu protiv Bartoli slavila upravo na Australijan openu sa 3:6, 6:3, 6:0, 2011.

Kada je reč o dublovima, prva će na teren Bojana Jovanovski sa Mađaricom Melindom Cink. Njih dve sat iza ponoći počinju meč protiv Simone Halep iz Rumunije i Aranče Rus iz Holandije.

Nenad Zimonjić u tandemu sa Šveđaninom Robertom Lindštedom igraće drugi meč na petom terenu, negde oko 2.30, protiv francuske kombinacije Mikael Ljodra/Nikolas Mahut. Zimonjić je jedno vreme igrao u tandemu sa Ljodrom, da bi pre nekoliko meseci raskinuo saradnju.

Četvrti meč na istoj lokaciji odigraće Viktor Troicki, koji zajedno sa Čehom Lukašem Rosolom na megdan izlazi italijanskom paru Andrea Sepi/Flavio Ćipola.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA