ARMSTRONG SVE PRIZNAO: Ja sam varalica, siledžija i govorio sam veliku laž! (VIDEO)

Najslavniji biciklista svih vremena je sve bacio u vodu i u emisiji Opre Vinfri priznao dugogodišnje dopingovanje

  • 2

Lens Armstrong je priznao najveću svetsku laž i prevaru u sportu!

U emisiji kod Opre Vinfri, u svojoj kući, nekada najslavniji biciklista svih vremena otvorio je dušu i priznao šta je sve radio u proteklim godinama dok je osvajao silne trofeje.

Opra je počela emisiju sa šest kratkih pitanja kojima je od Armstronga zahtevala kratke odgovore sa samo DA ili NE. Lens je odgovorio pozitivno na pet.

DA na pitanje da li je koristio zabranjene supstance;

DA na pitanje da li je koristio EPO (eritropoetin);

DA na pitanje da li je koristio transfuzije krvi;

DA na pitanje da li je koristio testosteron;

DA na pitanje da li je varao pri osvajanju svih sedam, sada oduzetih, Tur de Frans titula;

Jedini odgovor - Ne po mom mišljenju - dao je na pitanje da li bi mogao da osvoji svaki Tur u tom peroidu da se nije dopingovao.

Ceo razgovor trajao je oko 90 minuta, a prvo "žao mi je" došlo je posle sedam minuta, a do kraja intervjua bilo ih je još samo tri.

Armstrong je na početku izgledao veoma samouvereno i imao je veliku kontrolu, pa se možda činilo da nije bio iskren, ali je kasnije, u razgovoru, postalo očigledno da to nije slučaj.

On je opisao svoju karijeru "mitskom savršenom pričom" i priznao da je njegovo priznanje došlo suviše kasno za većinu ljudi, dodajući da je "to bila njegova krivica".

- To je bila jedna velika laž koju sam ponovio mnogo puta. Ova priča je toliko loša, toliko sam otrovan... - sve je obelodanio Lens, a onda je usledilo i Oprino pitanje da li je bio nasilnik, prvo je malo oklevao kao da nije znao kako da to opiše.

- Da. Bio sam siledžija. Pokušavao sam sve da kontrolišem, a kada je neko osporavao sve što sam radio, jednostavno sam govorio "da je to laž, da su svi oni lažovi". Imao sam mentalitet "pobediti po svaku cenu", međutim, zastrašujuća stvar je to što sam znao da ću osvojiti svaki od tim sedam Tura - konkretan je bio Lens.

Negirao je navode da je nagovarao saigrače i protivnike da se takođe dopinguju i uzimaju zabranjene supstance. On je, međutim, prihvatio krivicu da je kao vođa tima otežao da se takve stvari otkriju. Nije želeo da kaže ko se još dopingovao jer kaže da to nije njegova stvar i da ne zna ko se sve dopingovao jer nije sa svima trenirao i nije sa svima provodio vreme.

Rekao je da je bes koji vidi u ljudima upućen prema njema sasvim normalan, ali da želi da uradi nešto po tom pitanju.

- Imaju pravo da se osećaju izdanim, i to je moja krivica. Provešću ostatak mog života pokušavajući da povratim poverenje ljudi i zaslužim oproštaj - odlučio je da se promeni Armstrong, ali možda već kasno...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niko

    18. januar 2013 | 10:55

    To majstore.. Kraljcina si. Steta sto ne osvoji jos neki. :-)

  • dzoni

    18. januar 2013 | 08:33

    koji sam djavo gledao sve te Turove, kad si ti bolesni covece znao da ces pobediti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA