SRBI SILA U MELBURNU: Novak, Janko i Ana idu ka trofeju!

Srpski teniseri nastavili sa pobedama i obeležili još jedan dan takmičenja na prvom Grend slemu sezone

  • 0

Srpski teniseri nastavljaju sa uspešnim igrama na prvom Grend slemu sezone, Otvorenom prvenstvu Australije, i čini se sasvim mogućim da će nas ovog puta obradovati čak i više nego u ranijim godinama, a u Melburnu smo već imali dosta razloga za slavlje.

Novak Đoković klasu je potvrdio i protiv borbenog Radeka Štepaneka kog je savladao u tri seta, 6:4, 6:3, 7:5, i uz dosta sreće koja ga je pratila prilikom žreba, deluje kao prvi favorit da osvoji turnir, što bi mu bio već četvrti put. Federer, Marej i Del Potro nek rasprave među sobom ko će Noletu na megdan u finalu, jer u Đokovićevoj polovini žreba ne vidi se niko ko bi mogao da mu stane na put.

Janko Tipsarević i u Australiji čini ono na šta nas je već navikao, igra dramatične mečeve i pobeđuje u pet setova. Dokle može tako? Pa, nadajmo se do polufinala, gde bi ukrstio rekete upravo sa Noletom, a i u slučaju da izgubi, što je sasvim verovatno, to bi mu bio najbolji rezultat na nekom grend slemu.

Ana Ivanović i Jelena Janković odigrale su kvalitetan meč u kom je Ana izborila plasman u četvrto kolo gde je čeka ozbiljan rival, Poljakinja Agnješka Radvanjska, četvrti nosilac. Šta može Ana, to nikom nije jasno, pa ni njoj samoj, dobra partija protiv Džej Džej vervatno će joj doneti malo samopouzdanja.

U meču dveju srpskih teniserki jedna je, naravno,  morala da izgubi, mada Jelena ne bi trebalo previše da tuguje, pružila je dobru partiju i pokazala da u njoj još ima "vatre". Godina je duga i ako nastavi sa dobrim igrama, biće prilike i za trofeje, a Jankovićeva, zasad, nastavlja pohod u ženskom dublu.

Nenad Zimonjić prošao je u drugo kolo miksa sa Slovenkom Srebotnik, a čekaju ga nova iskušenja u muškom dublu.

Bojana Jovanovski poražena je u ženskom dublu zajedno sa Mađaricom Melindom Cink, ali gledaćemo je u subotu u trećem kolu singla protiv 42-godišnje Japanke Kimiko Date-Krum u meču u kom se čini da ima sasvim pristojne šanse.

Vesna Dolonc i Viktor Troicki završili su još ranije svoj nastup, što nije iznenađenje, uzimajući u obzir Vesnin rejting i Tipsarevićevu lošu formu koja traje već prilično dugo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA