SP: Slovenci prizemljili "orlove" i poslali ih na Špance

Selekcija Srbije vodila tri gola na pet minuta pre kraja duela za prvo mesto u grupi, ali su psihički pali i izgubili meč 33:31 i sada će u osmini finala igrati sa domaćinom

  • 4

Rukometaši Srbije  nisu uspeli da izdrže! Naši "orlovi" izgubili su od Slovenije  33:31 (19:16)odlučujući meč za prvo mesto u grupi C na Svetskom šampionatu u Španiji,  čime su zauzeli treće mesto u grupi.

To im je donelo najtežeg mogućeg rivala u osmini finala i to domaćina Španiju, koja je zauzela drugo mesto u grupi D. pošto je izgubila od Hrvatske 27:25, a taj meč je na progarmu u ponedeljak.

Katastrofalan pad u poslednjih pet minuta koštao je naše momke pobede. Imali su tri gola prednosti 30:27 i samo je bilo potrebno da sačuvaju razliku. Ali dozvolili su kao i u meču sa Poljacima da prime seriju od 5-0 Slovenaca i tako izgube meč.

Inače, naš tim je odigrao jako loše u prvom poluvremenu gde je imao zaostatak od tri gola (16:19) ali u nastavku igre odlični golman Stanić je svojim bravurama pokrenuo saigrače i uspeli smo da se vratimo u meč i povedemo 23:21.

Vodila je Srbija sve vreme drugog dela meča nekad i sa tri gola 29:26,  sve do tog kobnog 55. minuta kada je usledio pad i poraz koji će ih skupo koštati.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Marko Vujin sa sedam golova, dok su Rajko Prodanović i Petar Nenadić postigli po šest.

LOŠ POČETAK

Srbija ovaj meč počela bez prvog golmana Darka Stanića, koji je bio u sastavu, ali je povređen, pa je na njegovo mesto između dve stative stao Ivan Gajić.  Početak utakmice protekao je u odmeravanju snaga, a obe ekipe su u prva tri napada postigle po gol. Tek posle toga su naši rukometaši, posle odlične odbrane Gajića, poveli prvi put na meču 4:3.

Napad našeg tima bio je odličan, ali je odbrana malo slabije reagovala, pa tako, kad god bismo dali gol, vrlo brzo smo ga primali.  Posle isključenja Vučkovića, Slovenci su uspeli da iskoriste višak i da povedu 5:6.

Dobra igra Slovenaca se nastavila čak i kada su dobili isključenje, pa su održavali vođstvo dok je naš tim jurio protivnika (7:7). Sudije sa Islanda su kažnjavale svaki oštriji duel, pa su rukometaši Srbije vrlo brzo zaradili još jedno isključenje, ovoga puta Toskić. Ipak,  nisu dozvolili da ih to omete, pa su i sa igračem manje uspevali da drže priključak (8:8).

Neverovatno je koliko je problema imao naš tim u odbrani, gde su primali golove sa igračem više umesto da iskoriste prednost. Slovenci su stalno vodili po jedan gol razlike (10:9), a naš tim je stizao. I da nije bilo golmana Gajića, koji je uspeo da skine nekoliko šuteva Slovenaca, razlika bi bila veća.

MAESTRALNI NENADIĆ

Zahvaljujući raspoloženom Petru Nenadiću, Srbija je drugi put stigla do vođstva 11:10 u 18. minutu. Međutim, umesto da nastave da gaze protivika, naši su počeli da greše, da srljaju, pa su Slovenci iskoristili priliku, preokrenuli rezultat i poveli sa tri gola razlike (11:14) u 23. minutu. Međutim, sa tri brza gola Rajka Prodanovića uspeli smo da se vratimo u meč (14:15)

Pokušavali su naši "orlovi" da dođu do izjednačenja, ali nije im išlo. Kad god bi dali gol, odmah bi ga primali, jer su imali problem sa vraćanjem u odbranu. Nije nam pomagala ni odlična igra Nenadića, koji je postigao šest golova u prvom poluvremenu.

Slovenci su igrali brže, požrtvovanije i u uspevali su da tokom celog prvog poluvremena održavaju prednost od jednog do dva gola, da bi na veliki odmor otišli sa maksimalnom prednošću od tri gola (16:19).

Početak drugog poluvremena počeo je očajno, jer umesto da iskoriste dva napada sa igračem više naši su igrali brzopleto i neorganizovano, pa su  Slovenci stigli do maksimalne prednosti (16:20) i to sa igračem više.

Srpski rukometaši su ostavljali dosta prostora protivniku u odbrani što su ovi obilato koristili i održavali ubedljivu prednost prednost (18:21). Videvši da je već situacija jako loša selektor Srbije je na gol poslao povređenog Darka Stanića, kako bi bar malo razmrdao ekipu.

STANIĆ DOMINIRAO NA GOLU

Tako je i bilo, tri odbrane Stanića podigle su samopouzdanje Srbiji i za tili čas  naši momci su sa dva kontre uspeli da izjednače (21:21) u 40. minutu a malo kasnije i da povedu (22:21) golom Toskića.

Serijom 5-0 naš tim je potpuno preokrenuo meč i učinio ga neizvesnim i zanimljivim, ali daleko od toga da je nešto bilo rešeno. Posle tajm auta Slovenci su uspeli da izjednače, ali sada smo mi držali kontrolu igre u svojim rukama. Sada su "orlovi" za razliku od prvog poluvremena imali prednost, a protivnik je jurio rezultat (24:22).

Fenomenalni Stanić je ponovo pokazao zašto je ministar odbrane, pošto je odbranio još jedan sedmerac, a Srbija je sa igračem manje stigla do tri gola prednosti (25:22) u 47. minutu.

Velika borba nastavila su u poslednjih 13 minuta utakmice, "Zmajčeki" su napadali jurili prednost,ali se Srbija nije dala. Međutim, razlika je konstantno bila od jedan do dva gola za "orlove" zahvaljujući odličnom Vujinu, koji je nastavio tamo gde je Nenadić stao u prvom poluvremenu.

U poslednjih sedam minuta Srbija je ušla sa tri gola prednosti 29:26. ali ništa još nije bilo gotovo. Uporni Slovenci su napadali konstantno i uspevali da se približe. Usledio je neočekivan pad našeg tima, koji nije mogao da realizuje napad dok je u odbrani bilo "rupa" na sve strane.

Protivnik je iskoristio pad koncentracije i serijom 5-0 su došli do vođstva 30:32. na dva minuta pre kraja. Pokušali su naši da se vrate u meč ali bilo je kasno. Slovenci su nastavili da dominiraju i došli su do trijumfa 33:31.

SP Španija, 5. kolo:

Grupa C

Belorusija - Saudijska Arabija 33:15

Poljska - Koreja 33:25

Srbija - Slovenija 31:33

Tabela: Slovenija 10, Poljska 8, Srbija 6, Belorusija 4, Saudijska Arabija 2, Koreja 0

Grupa D:

Egipat - Australija 39:14

Španija - Hrvatska 25:27

Mađarska - Alžir 29:26

Tabela: Hrvatska 10, Španija 8, Mađarska 6, Egipat 3 Alžir 3, Australija 0

Parovi osmine finala iz grupa A i B

Nemačka – Makedonija

Francuska – Island

Rusija – Brazil

Danska – Tunis

Parovi osmine finala iz grupe C i D

Hrvatska - Belorusija

Srbija - Španija

Poljska - Mađarska

Slovenija - Egipat

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radebe

    20. januar 2013 | 01:39

    Ma napaseš mi se i ti i svetski prvaci... Da ne bi onog isključenja na +3 za nas, qrac bi nas pobedili!

  • Mrki

    19. januar 2013 | 22:22

    Gremo slovenija:-)te fantje so svetovni prvaki;-)

  • Rafael Vitez Boban

    20. januar 2013 | 16:29

    Amo srbi oderite stolu spanjolsku kalkulantsku kako u kosarci tako i u rukometu i svemu ostalom. Amo srbi,a slovenci ce doma polako pustite njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA