NBA: Denver prekinuo niz Oklahome, Detroit preleteo okean i razbio Boston (VIDEO)

  • 0

Kevin Durant i Rasel Vestbruk ovog puta nisu mogli sami da donesu i sedmu vezanu pobedu svojoj Oklahomi u NBA ligi. Durant je ubacio 37 poena, imao 7 skokova i 8 asistencija, dok je Vestbruk stao na 36, uz 8 uhvaćenih lopti i 9 dodavanja, ali je to bilo dovoljno, prvo, samo za produžetak 109:109, a zatim i za poraz od Denver Nagetsa 121:118.

Dobro su igrali Nagetsi tokom čitavog meča, i činilo se da je sve gotovo tri minuta pre kraja meča kada je bilo 107:96 za domaće, ali onda je lider lige pokazao zašto je lider. Oklahoma je napravila seriju od 10:0 i izjednačila rezultat koji je odveo meč u produžetke, pošto domaći nisu uspeli da postignu koš za pobedu iako su imali 23 sekunde za ceo poslednji napad.

U produžetku je viđena neshvatljiva odluka sudija, koji su u odlučujućim momentima svirali Niku Kolisonu faul u napadu koji nije postojao, pa su Nagetsi okrenuli meč u svoju korist. "Durantula" je bio sjajan tokom meča, ali je onda promašio šut za drugi produžetak u poslednjim sekundama utakmice.

Kod Nagetsa sjajan Kori Bruer, šesti čovek sa 26 poena, i 6 asistencija, jedna je upravo dodavanje Kenet Faridu(opet dabl-dabl, 16 poena i 10 skokova) za polaganje koje je rešilo meč.

- Da se razumemo, Kevin i Rasel su sjajni igrači. Oni će uvek dati mnogo koševa. Na name je bilo da zaustavimo njihove saigrače, jer kad se oni raspucaju, e tada Oklahoma deklasira rivale - rekao je posle meča Farid.

Detroit Pistonsi su se, posle izleta u Londoun gde su u O2 areni igrali protiv Njurok Niksa, vratili u svoj Mičigen i deklasirali 103:88, još neoporavljeni Boston od onog čudnog poraza od Čikaga u prošloj utakmici.

Kod Pistonsa se razigrao Andre Dramond koji je sakupio 16 poena i sedam uhvaćenih lopti, te Brendon Najt, Greg Monro i Vil Bajnam koji su ubacili po 15. Isti učinak kao Dramond sa sdruge strane imao je Kevin Garnet. Pored njega, poraženoj ekipi Seltiksa, Režon Rondo se istakao sa osam poena, 15 asistencija i devet skokova, ali je na ovom meču čak devet puta izgubio loptu.

Pistonsi su vodili u dobrom delu meču, ali Seltiksi nisu uspeli da održće korak pri kraju druge i u trećoj četvrtii iako su u jednom moemntu prišli na 55:54, ali onda su Kreg Monro i Tešon Prins krenuli da sipaju trojke i sjajne asistencije za alej-upove i serijom od 15:4 ponovo se odmakli na nedostižnu prednost.

Seltiksi posle ovog poraza su na jedan mel od polovine odigranih, a imaju isti odnos pobeda i poraaz 20-20-

U porazu Medžika na svom terenu u Orlandu od Dalasa 11:105, ponovo se raspucao mladi crnogorski centar Nikola Vučević. On je meč završio sa 14 poena, 11 skokova, tri asistencije i po blokadom i jednom "krađom" lopte.U poraženoj "mađioničarima" dobar je bio i "Big baby" Glen Dejvis sa 20 poena i šest uhvaćenih lopti.

Međutim, Mavsi su uspeli da dođu i do pete pobede u poslednjih šest utakmica. Do tog uspeha su ih vodili Šon Merionov dabl-dabl od 20 poena i deset skokova, te O-Džej Mejo i Vins Karter koji su dali po 15 koševa. Šampion od pre dve sezone će sada odmarati čak pet dana pre teksaškog obračuna sa San Antoniom.

REZULTATI:

Denver - Oklahoma 109:109, posle produžetaka 121:118

Detroit - Boston 103:88

Orlando - Dalas 105:111

Toronto - Lejkersi 108:103

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA