AUSTRALIJA: Poznati parovi četvrtfinala, Novak u utorak na terenu

Najjači meč ženskog četvrtfinala trebalo bi da bude viđen između četvrtog i šestog nosioca Agnješke Radvaske i Na Li* U muškoj konkurenciji veliki duel između Conge i Federera pošto je Švajcarac lako savladao Miloša Raonića

  • 0

Serena Vilijams, treći nosilac u ženskoj konkurenciji, kompletirala je listu učesnica četvrtfinala otvorenog prvenstva Australije laganom pobedom protiv (14) Marije Kirilenko sa 6:2, 6:0!

Obratite pažnju na sledeće rezultate koje je ostvarila od početka Australijen opena - protiv Galovic Hal 6:0, 6:0, protiv Muguruze 6:2, 6:0, protiv Morite 6:1, 6:3 i jutros (14) Marije Kirilenko 6:2, 6:0.

Ako saberete gemove koje je izgubila Serena, doći ćete do brojke osam, ali u samo četiri meča! Međutim, ni sa ovakvim skorom, Amerikanka nije najsurovija prema svojim takmičarkama?!

Ruskinja Marija Šarapova je do sada nanizala još ubedljivije pobede: Olga Pušakova (6:0, 6:0), Misaki Doi (6:0, 6:0), (25) Venus Vilijams (6:1, 6:3), Kirsten Flipkens (6:1, 6:0)... Sledeća je (19) Ekarerina Makarova, pa je, kada se sabere, Maša izgubila samo pet gemova u četiri meča.

Šarapova i Serena žestoko guraju ka svom međusobnom finalu, ali do tada će imati prepreke u vidu Makarove i Sloan Stivens koja je jutros pobedila našu Bojanu Jovanovski.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se zvanična šampionka Viktorija Azarenka (pobedila Jelenu Vesininu jutros, 6:1, 6:1) i njena zemljakinja, vesela Svetlana Kuznjecova, dok se prolaz u polufinale bore i četvrta na svetu, Poljakinja Agnješka Radvanska i Kineskinja Na Li koja je bila šesti nosilac u ženskoj konkurenciji.

Što se tiče muške konkurencije, poslednji koji je overio svoj prolaz u osam najboljih je bivši dugogodišnji broj jedan, Rodžer Federer koji je u tri seta, lagano završio posao protiv Miloša Raonića po setovima (6:4, 7:6(4), 6:2), i time zakazao sebi duel sa Žoom Vilfredom Congom, koji je savladao jutros Rišara Gaskea sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:3, 6:2).

Srpski i svetski teniser broj jedan, posle velikog mučenja protiv Vavrinke kojeg je pobedio u pet setova, Novak Đoković, izlazi na teren u utorak kada će snage u četvrtfinalu odmeriti sa Čehom, Tomašom Berdihom. Njihov duel na programu je od 9.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Endi Mari je lagano, u tri seta (6:1, 6:3, 6:1) savladao umornog Žila Simona, pa će on probati da bude taj koji će prekinuti bajkovitu seriju Francuza Žeremija Šardija koji je opet pobedio, a ovoga puta posle preokreta, Andresa Sepija sa 3:1 (5:7, 6:3, 6:2, 6:2).

Poslednji četvrtfinalni duel je španski duel u kom će snage odmeriti Nikolas Almagro i David Ferer, koji ujedno i prvi izlaze na teren u utorak ujutru (2:15h) po srednjeevropskom vremenu.

Nenad Zimonjić i njegova partnerka u dublu Katarina Srebotnik iz Slovenije igraju u drugom kolu protiv petih nosilaca, Ruskinje Nađe Petrove i Maheša Bupatija iz Indije.

Meč je pretposlednji na programu terena broj dva, na kome takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA