ZBOG LOŠEG REZULTATA: Selektor Makedonije podneo ostavku

Zvonko Šundovski nije mogao da podnese eliminaciju u osmini finala Svetskog prvenstva u Španiji pa je odlučio da preuzme odgovornost

  • 0

Rukometna selekcija Makedonije posle eliminacije u osmini finala Svetskog prvenstva u Španiji ostala je i bez selektora.

Doskorašnji trener Zvonko Šundovski podneo je neopozivu ostavku, preuzimajući odgovornost za eliminaciju u osmini finala Svetskog prvenstva. Šundovski je svoju ostavku poslao mejlom makedonskom savezu.

Obrazlažući svoju ostavku, Šundovski je, između ostalog, naglasio i da je ponosan na uspehe sa ovom selekcijom, koju je nazvao i "najmakedonskijom reprezentacijom svih vremena i u svim sportovima'', s obzirom na to da nije bilo naturalizovanih igrača ili stranaca u stručnom štabu.

- Podnosim ostavku samo zbog interesa makedonske reprezentacije. Posao sam prihvatio jer su me predložili veći i bolji stručnjaci od mene. Uspeli smo da napravimo kontinuitet a na mom nasledniku je da proba da ode korak dalje - rekao je Šundovski u mejlu.

Makedonci, koji su bili prijatno iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Beogradu gde su zauzeli peto mesto, zamalo nisu izborili plasman u polufinale. Tada su osvojili i kvalifikacije za Olimpijske Igre u Londonu, ali nisu se plasirali.

Međutim, kao i selekcija Srbije, nisu nastavili niz dobrih igara i rezultata. Makedonci nisu uspeli da se konsoliduju i da odigraju dobro u Španiji.

Posle dve uvodne pobede nad Čileom i Katarom, poraženi su od Islanda i Danske, remizirali sa Rusijom, a u borbi za četvrtfinale izgubili od reprezentacije Nemačke, koja ih je pre godinu dana jedva pobedila na EP u Nišu.

(Telegraf.rs / Foto: Ekipa.mk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA