MALI KLUB VELIKOG SRCA: Pobedili za Džejka koji je pobedio tumor mozga

Četvrtoligaški engleski klub Bredford na senzacionalan način prošao u finale Liga kupa, i pobedu posvetio omiljenom navijaču kluba sa "Velej parejd" stadiona

  • 3

Fudbalski klub Bredfoord preuzeo je svu slavu na "Ostrvu", a i s razlogom, s obzirom na to da je engleski četvrtoligaš posle pobede nad Aston Vilom u polufinalu.

Heroji o kojima bruji Engleska svoju pobedu posvetili su malom Džejku Tartonu, omiljenom navijaču kluba, hrabrom dečaku koji je poslužio kao insipracija svom omiljenom klubu.

Naime, devetogodišnji Džejk, zaštitni znak kluba, bio je prvi kome je kapiten kluba čestitao i posvetio veliku pobedu, veliku koliko i onu koju je pre izvenog vremena izvojevao i sam Džejk, pošto je uspeo da pobedi tumor na mozgu.

Pre tri godine, kada mu je postavljena dijagnoza, postojale su male šanse da će Džejk ostati u životu. Ipak, i pored činjenice da je deset nedelja proveo u komi i nekoliko meseci na iscrpljujućim hemoterapijama, Džejk je uspeo.

Bredford čeka u finalu pobednika meča Svonsi-Čelsi. Velšani su prvi meč dobili sa 2:0, pa imaju veliku priliku da osvoje svoj prvi kup.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA