FA KUP: Zabaleta odveo Siti dalje (VIDEO)

Mančester siti pobedio je Stouk u tvrdoj utakmici četvrte runde FA Kupa, a jedini gol na meču postigao je bek Pablo Zabaleta pet minuta pre kraja

  • 0

Četvrta runda FA Kupa krenula je sa jednim "iznenađenjem", pošto je u prvoj utakmici Milvol savladao Aston Vilu.

Drugi meč, a prvi subotnji, igrao se na "Britaniji", gde je Stouk dočekao Mančester siti. Očekivano tvrda utakmica, jer uglavnom tako na svom stadionu igraju crveno-beli "grnčari", a još su im u goste došli vrlo dobri "građani", koji su pobedom od 1:0 nastavili seriju utakmica bez primljenog gola, a ta brojka je sada došla do pet.

I jedni i drugi imali su po nekoliko prilika tokom meča, aktuelni šampion je napadao, Stouk se iskusno branio, pa su onda oni pripretili ali ništa ozbiljno, pa je na kraju Siti najzad izvojevao pobedu u Stouku posle punih 14 godina.

Loši vremenski uslovi i snegom prekriven "Britanija stadion" pretili su odlaganjem ovog meča. Ipak, intervencijom klupske službe sneg je očišćen i utakmica je mogla da počne.

Najbolju priliku koju su imali domaći bila je u prvom poluvremenu, kada je kapiten Rajan Šoukros i postigao pogodak, ali je on, opravdano, poništen zbog ofsajda.

Glavni momenat meča viđen je pet minuta pre kraja, kada su "građani" krenuli u napad još sa svoje polovine. Zabaleta je uzeo loptu, predao Silvi i nastavio da trči. Španac je loptu prosledio Agueru, koji je probao sa ivice šesnaesterca da uposli Džeka, ali bio je nedovoljno precizan. Međutim, lopta se odbila od noge Roberta Huta i srećno došla upravo do Pabla Zabalete, koji je natrčao na nju i zakucao je u mrežu po zemlji.

Aleksandar Kolarov igrao je do 62. minuta i imao je nekoliko zapaženih prodora, dok Matija Nastasić nije nastupio na ovom meču.

REZULTATI 4. runde FA Kupa:

Petak:

Milvol – Aston Vila 2:1

(Šitu 27, Markiz 89 – Bent 22)

Subota:

Stouk – Mančester siti 0:1

( Zabaleta 85)

Norič – Luton 16.00h

Maklsfild – Vigan

Derbi – Blekburn

Hul – Barnsli

Midlzbro – Alderšot

Reding – Šefild junajted

Hadersfild – Lester

Kvins Park Rendžers – MK Dons

Bolton – Everton

Brajton – Arsenal

Mančester junajted – Fulam

Nedelja:

Brentford – Čelsi 13.00h

Lids – Totenhem 15.00h

Oldam – Liverpul 17.00h

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA