SERIJA A: "Šestarda" Sampdorije, Milan se polako penje (VIDEO)

Ekipa iz Đenove razbila Peskaru 6:0, uz četiri gola Ikardija* Milan minimalnim rezultatom pobedio Atalantu u Bergamu* Napoli srušio Parminu nepobedivost na "Enio Tardiniju" 2:1

  • 0

Počelo je 22. kolo Serije A sa dva iznenađujuća rezultata. Prvo je Lacio kiksnuo na svom stadionu protiv Kjeva, a onda ni Juventus nije uspeo da pobedi Đenovu na svojoj "Areni".

Prvi nedeljni meč nagovestio je goleadu, pošto je viđeno čak šest golova u Bolonji, gde je gostovala Roma, a onda je najviše tu goleadu nastavila Sampdorija. pošto je na svom "Luiđi Ferais" stadion naprosto razbila Peskaru i terala golmana Matiju Perina da čak šest puta vadi loptu iz mreže (6:0)!

Sve je započeo Eder golom sa bele tačke u 31. minutu, a onda je skoro sve nastavio neverovatni Mauro Ikardi, koji je uspeo da od 42. minuta, kada je prvi put bio strelac, da se u drugom poluvremenu još tri puta upiše u listu strelaca i to u 56, 58. i na kraju u 71. minutu. Između je vreme za gol i loptu uspeo da ugrabi i Pedro Obiang, koji je bio postigao gol u 50. minutu.

Nenad Krstičić proveo je svih 90 minuta na terenu.

Katanija je uspela da preokrene rezultat protiv Fiorentine (2:1) i time je stigne na tabeli na samo bod razlike. "Ljubičasti", za koje je Adem Ljajić igrao do 69. minuta i za koje je Nenad Tomović ušao u 81. minutu, poveli su golom Miglaćioa u 22. minutu, a onda su u drugom poluvremenu pali i dozvolili Sicilijancima da preokrenu rezultat.

Prvo je štoper Legrotalje izjednačio u 50. minutu, a onda su posle deset minuta iskoristili igrača prednosti kojeg su imali posle crvenog kartona koji je dobio vezni igrač tima iz Firence Alberto Akvilani, i najzad preokrenuli golom Kastra, dva minuta pre kraja regularnog dela utakmice.

Posrnuli nekadašnji šampion Milan na jedvite jade pobedio je Atalantu u Bergamu minimalnim rezultatom (1:0). Jedini gol na meču postigao je najbolji strelac milanske ekipe Stefan El Šaravi u 29. minutu.

Milan je posle ovog trijumfa došao na peto mesto, na dva boda razlike u odnosu na gradskog rivala koji od 20.45 igra svoj meč na "Đuzepe Meaci" protiv Torina.

Napoli je iskoristio kiks Juventusa i pobedio na najtežem gostovanju u Seriji A, pobedio je Parmu na njenom do sada neosvojivom "Enio Tardiniju" 2:1.

Napolitanci su poveli preko Mareka Hamšika u 20. minutu, ali onda je Sansone izjednačio za "mlekadžije" u 74. minutu i činilo se da će Parma izboriti i 11. pozitivan rezultat na svom stadionu.

Međutim, da to bude drugačije pobrinuo se najbolji strelac lige Edison Kavani svojim 18. golom u sezoni, pet minuta pre kraja meča. Napoli je sada na tri boda zaostatka u odnosu na vodećeg aktuelnog šampiona.

Udineze je uspeo u šesti put u nizu da pobedi Sijenu na svom "Friuliju", ali ovog puta je to bilo sa samo jednim postignutim golom.

Dušan Basta je još jednom u svoj tefter zapisao novih 90 minuta u dresu ekipe iz Udina, ali je upisao i jedan žuti karton.

REZULTATI 22. kola:

Subota:

Lacio – Kjevo 0:1

(Paloski 61)

Juventus – Đenova 1:1

(Kvaljarela 54 – Borijelo 68)

Nedelja:

Bolonja – Roma 3:3

(Đilardino 17, Gabijadini 26, Paskvato 54 – Florenci 9, Osvaldo 18, Taktsidis 74)

Atalanta – Milan 0:1

(El Šaravi 29)

Kaljari – Palermo 1:1

(Ribeiro 90 - Iličić 30)

Katanija – Fiorentina 2:1

(Legrotalje 50, Kastro 88 - Miglaćio 22)

Parma – Napoli 1:2

(Sansone 74 - Hamšik 20, Kavani 85)

Sampdorija – Peskara 6:0

(Eder 31 (pen.), Ikardi 42, 56, 58, 71, Obiang 50)

Udineze – Sijena 1:0

(Mjuriel 36)

Inter – Torino 20.45

TABELA: Juventus 49, Napoli 46, Lacio 43, Inter 39(-1), Milan 37, Fiorentina 36, Katanija 35, Roma 34, Udineze 33, Parma 31

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA