DERBI O KOM SANJATE: Na 713. meču niželigaša 50.000 ljudi! (FOTO) (VIDEO)

Okršaj brazilskog trećeligaša Pajsandua i tima iz četvrtog ranga Rema verovatno je derbi sa najvećim brojem duela u istoriji fudbala. Severni grad Belem je čuvar tradicije okršaja u kom se lagano skupi 50.000 navijača, a grmljavina sa tribina ne prestaje…

  • 0

Znače li vam nešto imena fudbalskih klubova Remo i Pajsandu? Brazilski su. Ako ste i čuli za njih, potpisujemo da ste pasionirani kladioničar.

Dva kluba su iz Belema, grada na severu Brazila, a meč od pre nekoliko dana u okviru kupa Paranense im je bio - verovali ili ne - 713!

Pre tri godine su prešli magičnu cifru od 700 međusobnih duela i pretpostavlja se da su rekorderi kada je broj okršaja u jednom derbiju na planeti u pitanju.

Poslednji meč, poznatiji kao "Re – Pa derbi", ponovo je bio spektakularan i više nije bilo razloga da vam ne približimo veliki okršaj dva tima kojima je plava boja u osnovi grba.

Kao i svaki veliki derbi na planeti, i ovaj, odigran 26. januara, imao je ružnu predigru u vidu sukoba dve navijačke grupe, a koje broje nekoliko hiljada članova.

To što Remo igra u četvrtoj, a Pajsandu u trećoj brazilskoj ligi, tamošnjim navijačima ne znači ništa. Važno je samo otići na stadion svog tima kada igra utakmicu!

Ono što su "Leo Azul", navijačka grupa Rema, i njihovi najveći neprijatelji iz grada "Nakao bicolor" priredili je impresivno, pa se više ni ne čudimo zašto srpske navijačke grupe sve više pokušavaju da skinu po neki trik sa južnoameričkih stadiona i primene na svoje.

Više od 50.000 navijača u spektakularnoj atmosferi, u "klasiku nad klasicima", kako vole građani Belema (skoro milion i po stanovnika) da kažu za "svoj" večiti derbi!

Grmelo je sa tribina, palili se strobovi, baklje... Slavio je domaćin, a mi vam prenosimo delić atmosfere putem fotografija i video-klipova!

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA