ABA: Pobeda Zvezde u Solnoku

Košarkaši Vlade Vukoičića iz Mađarske se vraćaju sa dva nova boda, ali će igra biti brzo zaboravljena. Meč-viner bio je Marko Simonović

  • 0

Gostovanje u Solnoku, poslednjeplasiranoj ekipi ABA karavana, za košarkaše Crvene zvezde nije bilo nimalo lako. Odbrana izabranika Vlade Vukoičića, ali i sjajan procenat šuta domaćih umnogome su uticali na rasplet utakmice. Konačno, 60 sekundi i osam poena Marka Simonovića, u periodu od 28. do 30. minuta, determinisali su pobednika. Zvezda je u 20. kolu uspela da slavi 96:83 (21:19, 25:30, 24:17, 26:17) i ostane u trci za Igokeom.

Meč su domaći počeli dobro, poveli sa 5:0, što je ujedno bila i najveća prednost koju su na ovoj utakmici imali. Međutim, serijom 9:0 "crveno-beli" preuzimaju rezultatsku inicijativu, ali ne uspevaju da se "odlepe". Sjajan procenat šuta domaćina (više od 62 odsto za dva i 70 odsto za tri u 30. minuta), ruku na srce, bez previše angažovanja gostiju u odbrani, igračima trenera Ašćerića davali su nadu da mogu da pobede i drugi beogradski tim.

Podsetimo, Partizan je izgubio u Solnoku, Igokea je jedva dobila, dok je Ćapinova minijatura pomogla Radničkom da slavi. I tada je meč bio neizvestan, a Zvezda ga je prelomila sa dve trojke Marka Simonovića. Ustvari, pobeda je bila "opipljiva" kada su košarkaši Solnoka počeli da promašuju i kada su počeli da soliraju i "uzimaju" neke šuteve bez rezona.

Neće se meč u Solnoku dugo pamtiti, ali valja istaći i role Skota i Simonovića, igrača sa niskog krila, koji su dosta kritikovani u poslednje vreme. Skot se "probudio" protiv Uniksa, da bi Marko bio vinovnik preokreta i, slobodno možemo reći, meč-viner. Kada se igra domaćina "raspala"... Zvezdu je lako došla do maksimalne prednosti (81:66 - 33. min).

Opet, Horvat je, kao Simonović, sa dve brze trojke minus Solnoka vratio ispod deset (72:81), da bi život "crveno-beli", tačnije Lazić, zakomplikovali namernom greškom. Solnok je nakon serije 10:0 za 76:81 u 35. minutu ponovo bio u igri. No, to je bilo sve od njih. Igra "crveno-belih" nije za pohvalu i morala bi da bude analizirana. Brzo...

Igor Rakočević bio je malo iznad proseka. Kapiten je Mađarskoj ubacio 22 (9/10 za jedan) i bio je predvodnik kvinteta Zvezdinih igrača sa deset i više koševa. Savović je dao 17, Radivojević je ubacio 12 (6 as), a Simonović i Nelson (7 as) po deset.

ABA LIGA 20. kolo:

subota:

Solnok - Crvena zvezda

Cibona - Budućnost 60:73

Partizan - Split

Zadar - Široki

MZT - Olimpija

nedelja:

Igokea - Cedevita

Krka - Radnički

(D. J. / Foto: abaliga.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA