DVA PENALA ZA RADOST: Partizan pobedio Đijangsu (VIDEO)

"Crno-beli" u šestoj utakmici na pripremama u Beleku, protiv kineskog Đijangsua, stigli do druge pobede (3:2). Protiv Okuke i bivšeg Zvezdinog napadača Jevtića, mrežu je dva puta zatresao Mitrović i jednom, već uobičajeno, Šćepović

  • 0

Srpski šampion Partizan nastavio je vrlo aktivno da se priprema u Antaliji. Na red je došao i šesti kontrolni meč, a protivnik je prošlogodišnje veliko iznenađenje kineskog šampionata Đijangsu, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Dragomir Okuka, a u špicu napada igra nekadašanji golgeter Crvene zvzde Aleksandar Jevtić.

Izabranici Vladimira Vermezovića do sada su izgubili od Ciriha (1:2), Sevastopolja (1:2) i korejskog Pohanga (1:3), igrali su nerešeno protiv bečke Admire (1:1), a jedinu pobedu do sada zabeležili su protiv ukrajinskog Karpata (1:0).

Kao što smo i navikli od "turskog" Partizana, Vladimir Vermezović je opet u napadu upario Marka Šćepovića i Aleksandra Mitrovića.

PARTIZAN – ĐIJANGSU 3:2 (1:1)

(Mitrović 5(pen), 66, Šćepović 56(pen). - Fei 44, Bali 47.)

PARTIZAN: Stojković - Živković, Miljković, Ivanov, Aškovski - Smiljanić, Ilić, Eliomar, Brašanac - Mitrović, Šćepović.

Klupa: Petrović, Stanković, Lazevski, Ninković, Marković Lazar.

Kineski tim je znatno oslabljen ušao u meč sa Partizanom, jer su igrali bez svog najboljeg strelca i asistenta Rumuna Kristijana Dana Lačea, koji je prošle sezone postigao 23 gola i upisao još 18 asistencija za Okukin tim.

1:0 - Već u četvrtom minutu sviran je penal za "crno-bele", pošto je u šesnaestercu oboren Aškovski, a siguran egzekutor bio je Aleksandar Mitrović.

U narednih 15 minuta kineski tim je u potpunosti preuzeo inicijativu, i imao nekoliko poluprilika, ali su se "crno-beli" uspešno branili. Nekoliko puta je prošao upravo i Jevtić, ali je Ivanov skoro svaki put izbijao loptu daleko od gola ili u korner.

Partizan je uspeo da se oslobodi pritiska oko 20. minuta, kada su prilike imali Eliomar Silva (šutirao pored gola) i Šćepović iz slobodnog udarca (živi zid). Dok se utakmica igrala, na pomoćnom terenu trčkarali su, noseći dresove u rukama, novajlije u crno-belom taboru Luka i Kojić.

1:1 - U samom finišu prvog poluvremena, kineski tim stigao je do izjednačenja usled konfuzije u odbrani "crno-belih".

1:2 - Odmah na početku drugog dela, Đijangsu stiže i do vođstva. Opet se u ulozi dežurnog krivca našao Bugarin Ivanov, koga su Kinezi naterali na grešku. Ivanov je izgubio loptu, pa uklizao i lopta se slučajno od jednog igrača odbila u mrežu "crno-belih".

2:2 - Posle samo desetak minuta, penal je napravio Jevtić, koji je povukao Mitrovića za dres, a ovog puta odgovornost u svoje "noge" preuzeo je Marko Šćepović i lako doneo svom timu izjednačenje.

3:2 - U 66. minutu "crno-beli" su napravili sjajnu akciju, u kojoj su učetvovali kapiten Ilić, Nonković, Aškovski i na kraju Aleksandar Mitrović, koji se sjajno snašao u šesnaestercu, kada je povratnu loptu poslao u mrežu kineskog tima.

U igru su ušli još Ninković, Jojić, Lazevski i novajlije Luka i Kojić.

(Telegraf.rs / Foto: partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA