KUP AFRIKE: Nigerija zaustavila stampedo "slonova" (VIDEO)

Poznato je ime i trećeg polufinaliste, pošto je Nigerija pobedila Obalu Slonovače 2:1. Poslednji četvrtfinalni meč Burkina Faso - Togo je od 19.30 sati

  • 0

U subotu je viđena velika drama na mečevima četvrtfinala Afričkog kupa nacija, pošto su i Gana i Mali prošli u polufinale posle dosta uzbuđenja i penala. Tako je bilo i na meču Obala Slonovače - Nigerija, gde je na kraju svoje 14 polufinale u istoriji izborila "zelena družina".

Nigerija je pobedila Obalu Slonovače 2:1, a odlučujući pogodak postigao je Mba samo 12 minuta pre kraja.

Nigerija se poslednji put našla u borbi za titulu pre 12 godina, kada je izgubila od Kameruna posle penala (u regularnom delu 2:2), a sada je uspela da prođe u četvrtfinalu najvećeg favorita za osvajanje titule, Drogbu i družinu.

Vodeći gol postigao je napadač Spartaka iz Moskve Emenike posle topovskog šuta iz slobodnog udarca sa 30-ak metara.

Izjednačujući pogodak postigao je Tiote posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu. "Skraćeni korner" s leve strane izveo je Didije Drogba, a usled veće koncentracije odbrane Nigerije na gužvu u petercu, Tiote je ostao sam na drugoj stativi i lako ubacio loptu u mrežu.

Odlučujući gol na meču postigao je Sandej Mba 12 minuta pre kraja. Posle solo prodora s polovine terena, on je stigao na ivicu kaznenog prostora, opalio po lopti, ona je usput dotakla nekog od igrača Obale Slonovače i "preskočila golmana".

U poslednjem četvrtfinalnom meču sastaju se Burkina Faso i Togo.

Obala Slonovače - Nigerija 1:2

(Tiote 50. - Emenike 43, Mba 78.)

Burkina Faso - Togo 19.30 sati

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA