KUP AFRIKE: Gana u polufinalu, Mali izbacio Južnu Afriku (VIDEO)

"Crne zvezde" pobedile su Zelenortska ostrva 2:0, a dvostruki strelac bio je Vakaso, dok je Mali tek posle produžetaka i penala savladao domaćina 2:1

  • 0

Fudbalska reprezentacija Gane plasirala se u polufinale Kupa afričkih nacija, pošto je u četvrtfinalu u Port Elizabetu savladala Zelenortska Ostrva 2:0. Dvostruki strelac za Ganu bio je Mubarak Vakaso u 54. i petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Vrlo uzbudljiv prvi četvrtfinalni meč, u kojem su Zelenortska ostrva bila blizu još jednoj senzaciji, ali ih je golman Gane Dauda sprečio u tome. Prvi gol je pao posle sumnjivog penala u 54. minutu. Tada je s bele tačke precizan bio Vakaso.

Najbolju priliku Zelenortska ostrva imala su u poslednjem minutu kada je sjajno loptu, iz gola bukvalno, izvadio golman Dauda. Nekoliko minuta posle toga, Ostrvljani nisu imali šta da izgube pa je i njihov golman krenuo na skoko prilikom poslednjeg kornera, ali fudbaleri Gane su izbili loptu i prazan gol je iskoristio, opet Vakaso.

Selekcija Gane će u polufinalu šampionata, koje se igra 6. februara u Nelspruitu, igrati protiv boljeg iz meča Burkina Faso - Togo.

DRAMA SA PENALIMA

U drugom meču dana viđena je prava drama. Fudbalska reprezentacija Malija plasirala se u polufinale Kupa afričkih nacija u Južnoj Africi, pošto je u Durbanu posle penala savladala domaćina sa 3:1.

U regularnom toku utakmice bilo je 1:1, a mreže se kasnije nisu tresle u produžecima.

Fudbaleri Južne Afrike su očajno izvodili penale, a samo je Sipive Šabalala u prvoj seriji bio precizan kod domaćina. Sa bele tačke promašili su Din Furman, Mej Mahlangu i Lehonololo Madžoro.

Kod selekcije Malija penale su pogodili Šeik Dijabate, Adam Tambura i Mahaman Traore.

U regularnom toku, Južna Afrika je prva stigla do pogotka, a strelac je bio Tokelo Rantije u 31. minutu. Konačan rezultat ovog dela meča postavio je Sejdu Kejta u 58. minutu.

Selekcija Malija će u polufinalu Kupa nacija igrati protiv boljeg iz meča Obala Slonovače - Nigerija.

Kup Afričkih Nacija:

Četvrtfinale

Gana - Zelenortska ostrva 2:0

(Vakaso 54, 90+)

Južna Afrika - Mali 1:2 p.p (1:1)

(Rantije 31. - Kejta 58.)

(Telegraf.rs / Foto:AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA