Crnogorac namestio meč Liverpul-Debrecin?!

Utakmica odigrana 2009. godine završena je pobedom Liverpula (1:0), a engleski tabloid "San" preneo je da je golman mađarskog tima i tadašnji crnogorski reprezentativac Vukašin Poleksić primio mito da se meč završi sa najmanje tri gola

  • 3

Fudbalski meč između Liverpula i mađarskog Debrecina u grupnoj fazi Lige šampiona 2009. godine jedan je od dva duela evropskog elitnog klupskog takmičenja za koji se sumnja da je namešten, preneli su engleski mediji.

Utakmica je završena pobedom Liverpula sa 1:0, a engleski tabloid "San" preneo je da je golman mađarskog tima i tadašnji crnogorski reprezentativac Vukašin Poleksić primio mito da se meč završi sa najmanje tri gola.

Poleksić je kasnije bio suspendovan na dve godine, jer nije prijavio da je meč između Fiorentine i Debrecina, koji je završen sa rezultatom 4:3, takođe bio namešten.

Evropska policijska služba (Evropol) otkrila je kriminalnu mrežu koja je namestila rezultate 380 mečeva u više od 30 zemalja, uključujući Ligu šampiona i kvalifikacije za prvenstvo sveta.

Reč je o najvećoj policijskoj istrazi o nameštanju mečeva u Evropi do sada, koja je između ostalog, zasnovana na analizi više od 13.000 imejl poruka.

Liverpul, kao i Evropska fudbalska unija (UEFA) i Fudbalski savez Engleske (FA) potvrdili su da ih za sada niko iz Evropola nije kontaktirao.

"Nismo dobili nikakve informacije o navodno nameštenom meču Lige šampiona u Engleskoj. To takmičenje je u nadležnosti UEFA, dok FA kontroliše pravilnosti na utakmicama sedam fudbalskih liga u Engleskoj i tri kup takmičenja", navodi se u saopštenju FA.

(Telegraf.rs/Tanjug/ foto: Profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crnogorac

    6. februar 2013 | 17:30

    SMIJNI STE SRBI ... SA SVAKE STRANE VAS CIJEPAJU MALO PO MALO..POZ IZ CG

  • crnogorac

    6. februar 2013 | 17:29

    XXAXAXA SRBI SMIJESNI STE ...KOJE VI KOMPLEKSE IMATE VIDITE PRVP STA VAM DACIC RADI SA KRIMINALCIMA ...KAKO MOTE REC DA JE NAMJESTI KAD NIJE DOKAZA OVE NOVINE SAMO SE BAVE LAZIMA...PRO POGLEDAJTE ZASTO STE IZDALI KARADZICA,MLADICA ,PRODALI KOSOVO PA ONADA NAS UZIMAJTE UTSA,,DOCETE VI LJETOS DA PRODAJTE KLASOVE I KROFNE PO PLAZA STO POKAZUJE KAKVI STE PRODANE DUSE POZ IZ CRNE GORE..

  • ivan

    6. februar 2013 | 13:36

    Pa sta ocekivati od crnogorca, bez rada bi da se opare. Tako ili dodju u Beograd da rad u policiji da bi pravili kombinacije ili su kriminalci. A mi ih i dalje pustamo da nam vode drzavu i privredu !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA