VILOTIĆ: Plivao sam sa belim ajkulama (FOTO)

"To je bilo najlepše iskustvo za mene jer je doživljaj bio neverovatan", rekao je bivši fudbaler Zvezde a sada uzdanica Grashopersa

  • 0

Bivši štoper Crvene zvezde Milan Vilotić sa ekipom Grashopera završni deo priprema za prolećni deo šampionata Švajcarske obavio je u Južnoj Africi. Vilotić je bio izuzetno zadovoljan izborom ove, pomalo neuobičajene destinacije za zimske pripreme.

Jeste, Južna Afrika je svakako zvučala kao neobična destinacija, ali i vrlo zanimljiva. Do sada uopšte nisam imao prilike da budem na afričkom kontinentu i, sa te strane, to je za mene bio odličan izbor. U Kejptaunu je bilo oko 30 stepeni i uslovi za trening su bili idealni.

- Klub nam je omogućio da svaki dan treniramo na novom stadionu koji je napravljen za Svetsko prvenstvo 2010. i sada, posle svega, mogu da kažem da su ovo, što se uslova tiče, najbolje pripreme koje sam imao u karijeri - rekao je Vilotić.

Srpski fudbaler bio je iznenađen popularnošću fudbala u Južnoj Africi.

-Iskreno, nisam očekivao da se fudbal u Kejptaunu toliko voli i prati, ali popularizaciji fudbala sigurno je pomogla i organizacija Svetskog prvenstva. Terena za mali i veliki fudbal ima na svakom koraku - objasnio je Vilotić.

AJKULE KAO DRUGARI

Dvadesetšestogodišnji štoper je rekao da je imao priliku da vidi i malo više od Južne Afrike osim fudbalskih terena i hotela.

- U neposrednoj blizini našeg hotela nalaze se najpopularnije i najlepše plaže u Kejptaunu, pa smo tamo provodili slobodno vreme. Trebalo je da idemo u posetu zatvoru u kom je bio Nelson Mendela, ali nas je u tome sprečio kvar na trajektu.

Najlepše iskustvo za mene bilo je ronjenje sa velikim belim ajkulama. Za taj izlet smo morali malo duže da putujemo, ali se u potpunosti isplatilo. Doživljaj je bio zaista neverovatan - ispričao je Vilotić.

Trenutno se u Južnoj Africi igra Kup afričkih nacija, koji je Vilotić zajedno sa saigračima pratio na malim ekranima.

Afrički kup se ne igra u Kejptaunu jer je grad poprilično udaljen od ostalih, tako da nisam imao priliku da uživo gledam neki meč, ali smo redovno pratili - smatra srpski fudbaler.

Vilotić je bio i zadovoljan dosadašnjim tokom priprema.

Mislim da pripreme teku po planu i bićemo maksimalno spremni za nastavak šampionata i borbu za vrh tabele. Što se tiče pojačanja, mislim da su ljudi u klubu, shodno mogućnostima i planu koji imaju, napravili odličan transfer i Ngamukola je veliki plus za naš tim - veruje Vilotić.

VELESLALOM KROZ ODBRANU

Na prijateljskoj utakmici sa Đomom Kosmosom, Vilotić je u jednoj akciji predriblao čak osmoricu igrača iz protivničke ekipe, što su njegovi saigrači proglasili za potez meča.

- U ekipi vlada odlična atmosfera i da, bilo je dosta šala posle tog poteza, ali ih ima i zbog puno drugih dešavanja u ekipi i smatram da je ta atmosfera i dovela tim na prvo mesto u šampionatu Švajcarske koje trenutno zauzimamo - zaključio je Vilotić.

Švajcarsko prvenstvo se nastavlja 9. februara i tada Grashoper gostuje ekipi Serveta, koja je trenutno zakucana za dno tabele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA