LIGA ŠAMPIONA: Juventus se "plaši" Seltika, Valensija zna sa Francuzima

"Slepi miševi" pred dolazak Pari Sen Žermena na "Mestalju" mogu da se pohvale da nisu izgubili od francuskih timova u poslednjih 17 utakmica. Juventusu nije svejedno što ide na noge Seltiku, koji je ove sezone napravio veliki podvig pobedom nad Barselonom

  • 0

Nokaut faza Lige šampiona je pred nama, a "proleće" sezone 2012/13, otvaraju utakmice Seltik-Juventus i Valensija - Pari Sen Žermen.

Trofej će sigurno promeniti vlasnika, s obzirom na to da aktuelni prvak Čelsi nije prošao ni grupnu fazu, pošto su ispred njega bili Šahtjor i Juventus.

Upravo je italijanski šampion jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje "klempavog trofeja", a čini se i da je u žrebu imao najviše sreće pošto je za protivnika dobio škotski Seltik. Međutim, u stručnom štabu kluba iz Torina nisu baš toliko oduševljeni pošto su za protivnika dobili ekipu iz Glazgova koja je na sebe najviše pažnje privukla pobedom nad Barselonom.

- Moraćemo da budemo veoma oprezni. Očekujem pun stadion koji će biti Seltikov 12. igrač. Seltik je jako dobar tim. uspeli su da pobede Barselonu u Glazgovu, ali i u Španiji su odigrali dobro. Veoma ih poštujemo - rekao je trener Juventusa Antonio Konte.

Juve dolazi osokoljen u Glazgov pošto su prvi u Seriji A, a grupnu fazu su završili bez poraza. Međutim, Seltik je takođe prvi u svojoj ligi, plus se može pohvaliti činjenicom da na prethodnih osam mečeva kada je ugostio italijanske timove, nije osetio gorčinu poraza.

- Verujemo da možemo proći dalje. Ništa neće biti gotovo posle 90 minuta. Juventus ima odlične napadače (Vučinić, Đovinko, Anelka) i jak vezni red (Vidal, Pirlo, Markizio), ali bez obzira na njihov kvalitet, ne smeju da potcene Seltik. Za mene je ovo jedna od najvećih utakmica u karijeri - izjavio je Nil Lenon, menadžer Seltika.

Juventus će biti oslabljen za nastup Đorđa Kjelinija (suspendovan) i Paola De Ćeljea (povređen). Nastup Kvanda Asamoe je pod znakom pitanja jer je skoro mesec dana proveo na Afričkom kupu nacija i bio je van stroja Torineza.

Ovo će biti peti duel dva bivša šampiona Evrope i svaki od prethodna četiri dobio je domaći tim. Na poslednjem duelu između ova dva tima, 2001. godine, Seltik je slavio u Glazgovu sa rezultatom 4:3, međutim, u drugom meču u Torinu Juventus je pobedio sa 3:2 i prošao dalje.

VALENSIJA OD 1980. BEZ PORAZA PROTIV FRANCUZA, ALI ONI SAD IMAJU IBRU!

Valensija sa puno samopouzdanja dočekuje meč osmine finala protiv Pari Sen Žermena, pošto su dolaskom Ernestea Valverdea počeli da uzdižu formu, a na svojoj strani imaju i neverovatan rezultat od 17 utakmica bez poraza protiv francuskih ekipa.

- Puni smo samopouzdanja. Želimo prolaz dalje, to je sigurno. Očekujem sjajnu atmosferu i pobedu svog tima - rekao je Valverde.

I jedna i druga ekipa biće oslabljene u ovom meču, pošto lider francuske Lige 1 dolazi na "Mestalju" Tijaga Mote i Tijaga Silve (povređeni), a domaći će nastupati bez Antonia Baranja (suspenzija) i Alu Sisoka i Džeremija Matjua (povređeni).

- Ne mislim da smo favoriti u ovom meču. Valensija ima dobar tim, uigrani su. Biće ovo otvorena utakmica, pravi spektakl. Ovo je odličan test za nas - ističe trener "svetaca" Karlo Anćeloti.

Parižani su se dobro pojačali, kao i još neki timovi pred nastavak Lige šampiona, dolaskom Lukasa Moure i Dejvida Bekama, a uz to još imaju i sjajnog Zlatana Ibrahimovića, koji polako opet ulazi u formu.

Zanimljivo je da se ova dva kluba do sada nikada nisu sastajala u zvaničnim mečevima, već su jedini susret u prijateljskom ritmu odigrali 2007. godine u Londonu, kada su Parižani slavili sa rezultatom 3:0.

UEFA je rasporedila utakmice tako da može da se gleda što više mečeva u direktnom prenosu, pa se prvi mečevi igraju 12, 13, 19. 20. februara, a revanši 5, 6, 12. i 13. marta. Od tih osam susreta, gledaoci u Srbiji koji nemaju kablovsku televiziju moći će da prate samo dva, pošto će RTS prenositi samo po jedan meč sredom, a ostale će prenositi "Arena sport"!

U sredu su na programu još dva meča. U derbiju osmine finala, na "Santjago Bernabeu", snage će odmeriti Real Madrid i Mančester junajted, dok će Šahtjor dočekati Borusiju iz Dortmunda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA